NYC

Ik open mijn kleine ogen en zie op het klokje van de DVD-speler 6u21, van wakker zijn gesproken! haha... Zou het liggen aan de jetlag? 


Wakker = wakker bij mij dus ik spring uit het bed en ga alvast douchen en mn verslagje typen, vrouwen hebben toch meer werk ‘s morgens, niwaar? ;)

Rond 9u zitten we klaar om weer op wandel te gaan, en vandaag willen we Fifth Avenue doen, daar waar de poepsjieke winkels liggen...
Gisteren had Ives een mega-grote reklame gezien van Jamba Juice – even beschrijven: een HUGE blender met daarin: bananen, yoghurt, aardbeien, en daarbovenop cereal. :) ‘t Is zoals de kleine kindjes he, als ze da moeten hebben, dan MOETEN ze da hebben :)

Jamba Juice zit op Times Square dus we nemen de taxi naar daar en overal zijn de straten afgezet… benieuwd wat dat te betekenen heeft?
Eens aangekomen op TS blijkt dat er iets aan de gang is. Je weet NIET wat je overkomt als je plots tussen 1 miljoen mensen staat temidden van hartje Manhattan, gevoelige plaat die schelt over verschillende boxen, mensen die allemaal een bedrukt T-shirt dragen… anyway, er was blijkbaar een "run" die net voor de start klaar stonden, een run die opgedragen werd aan mensen die overleden zijn aan kanker en voor de mensen die deze verschrikkelijke ziekte doorstaan… kippevelmoment hoor, dat kan ik je wel garanderen!


Je ziet mensen met T-shirten met de namen op van hun familielid die getroffen zijn door kanker, die ter ere van hun deze run doen. Eens er afgeteld word door de boxen (loeiend hard) dan VLIEGT er ineens over heel Times Square confetti rond dat het niet normaal is! Het inschrijvingsgeld gaat rechtstreeks naar het kankerfonds. Toch wel een ongelooflijk mooi initiatief moet ik zeggen.


Allez, Ives heeft zijn Juice papke binnen en we stappen door naar Fifth Avenue, we twijfelen over de aankoop van een iPOD dus we willen eens een kijkje gaan nemen in de Apple Store. Man man… je kan er over de koppen lopen!! ‘t Lijkt alsf ze alles gratis weggeven. 


Om nog eens even over te gaan naar het weer… het is flink kouder vandaag! Er hangt ook lage mist boven de wolkenkrabbers. Nu, het is onze voorlaatste dag (morgen nog een halve) en ik wou nog ZO graag Top of The Rock doen! Het mooiste view van NY vanop een 70 verdiepingen-hoge wolkenkrabber. Gelegen in Rockefeller Center en ultramodern vergeleken met de Empire State Building, en het is trouwens ook nog maar 2,5 jaar open. Enfin, het zou mijn eerste keer zijn op de Rock en die wil ik echt niet missen! :(


We gaan naar de ticketbalie en de vrouw achter de desk is zo vriendelijk om ons mee te geven dat het weggegooid geld is om vandaag naar boven te gaan (20$ pp.) je ziet voor geen meter, of zoals hij het zo mooi verwoord: "You’ll look right into a thick white wall of fog".


Verdorie! :( En morgen voorspellen ze nóg kouder én regen... ‘t Klinkt misschien raar, maar ik had zo kunnen beginnen wenen! Ben ik daar na 3 jaar nog eens een keertje en dan kan ik niet naar boven! Ik had me er zo op verheugd! Echt triest… maar ja.


We nemen de taxi en rijden naar South Street Seaport waar we nog een beetje rondslenteren op de dijk en dan besluiten we van opt gemakske naar hotel te gaan, want onze voetjes voelen het al dat we een beetje overdreven hebben Ff rusten en dan klaarmaken voor ons etentje in Tao Restaurant.


Het is druk in Tao, zonder reservatie is het steevast een "njet" om binnen te geraken hier. De DJ speelt al leuke muziek en je zit in een industrieel pand met gedimd licht, kaarsen en vooral een erg leuke sfeer! We hebben grote honger dus we nemen een voorgerecht, ik de Crab Cakes en Ives de Vegetarian Spring Rolls. Als hoofdgerecht kies ik voor Red Snapper (vis) en Ives de Tenderloin steak, njam njam... superlekker!!


De rekening volgt al snel (zoals trouwens in alle restaurants in de US) en we nemen moe maar voldaan een taxi om nog een laatste nachtje door te brengen in onze "Second Home" B&B.


Bijna thuis! :((


Ellen & Ives


 
Run for cancer @ Times Square
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012