Page - Grand Canyon

We hadden vandaag een reservatie bij Antelope Canyon Tours in het centrum van Page. Gezien de tour in de Canyon het mooiste is om 11:30 am hebben we dus alweer de kans om wat langer te slapen weet je, het is en blijft toch vakantie he, dus lekker relaxed doen is wel leuk, want je voelt toch wel dat al dat gerij en gewandel in je kleren kruipt…

We waren stipt bij de organisatie die de Antelope Canyon tour verzorgde, en we werden van daar uit met een 70-tal personen in 6 verschillende jeeps naar de ingang van de canyon gebracht, op 15 min. rijden.
In de canyon zag je een prachtig schouwspel van oranje kleuren, wat werd teweeggebracht door de zon die zijn lichtstralen doorliet via de openingen bovenaan de canyon. Je staat in feite in de gleuf van de canyon, die -naarmate je verderloopt- steeds smaller en smaller wordt. Echt een heel mooi iets… alleen spijtig dat het zo over-toeristisch is, want het was zo goed als onmogelijk een foto zonder toeristen op te nemen.

Na een uurtje werden werden we terug naar het centrum van Page gebracht en zijn we meteen doorgereden richting Grand Canyon. Na een ritje van 3u kwamen we aan in Grand Canyon National Park. Om een goed beeld te krijgen van de voorgeschiedenis van de canyon had ik via internet tickets geboekt voor de IMAX Grand Canyon Movie in Tusayan, op 5 min. van de ingang v/d Grand Canyon. We besloten dit eerst te doen, zo hadden we dat al n beetje mee, voordat we eens gingen kijken naar een viewpoint.

Het was ongeveer 5:30 pm tegen dat we in de cinema waren, de beelden waren indrukwekkend, zelfs zo realistisch dat je precies mee in de film zat. Met al die flitsbeelden (zoals raften, kolkend water van de Colorado) kwam ik een beetje draaierig buiten met n scheut hoofdpijn…
Misschien was het toch maar tijd om iets te eten…

We aten iets aan de overkant van de straat (nog steeds in Tusayan) bij de Steakhouse. We kwamen binnen en ik kan het maar op één manier omschrijven, je kwam precies recht in een koeiestal binnen man man… de geur van koeievlaaien komt je hier tegemoet. Toch zat er wat volk en veel anders was er niet buiten een pizza-tent en een chinees… dus hadden we zoiets van, "het zal wel wennen" hehe.
Uiteindelijk rook je het effectief niet meer na 10 min. en bestelden we ons eten. We namen een voorgerecht om te delen, alleen al om het eens te proeven: Rattlesnake!

Ik moet zeggen, we kregen het in zo’n deegkorstje, gefrituurd, dus voor mijn part kon het evengoed Calamares geweest zijn, want het smaakt net als katjoe… maar soit, we hadden het toch ook eens geprobeerd he ;)

Daarna kreeg Ives een steak voorgeschoteld met bonen en een maiskolf en ik had een halve rack ribs besteld met BBQ-sauce. De steak was niet half zo goed als die van gisteren in Page zei Ives, dus eigenlijk niet zo’n meevaller. De ribbekes daarentegen waren héél lekker!

Onderweg naar het Grand Canyon Park vroeg Ives zich af wat de knopkes betekenden op de achteruitkijkspiegel en gezien we hier geen uitleg ofzo gekregen hadden, heeft ie der maar eens op gedrukt (rood kruisje) en ineens hoorden we een telefoonlijn overgaan in de auto met de stem "this is your emergency 911 call, just a moment please" o ow… wat hadden we nu weer uitgespookt!! haha… Een paar seconden later, effectief iemand aan de lijn in den auto, strange! Hello, do you have an emergency in your car?
Euhm… no sorry… we were just trying out the buttons !!

Wel goed om te weten voor de volgende keer, als we nog eens vastrijden in de duinen, haha… :-D

Allez, het was al zo goed als donker en moesten we nog inchecken in de Bright Angel Lodge, dit is een "rim-lodge" wat zoveel betekent als dat het cabines zijn die vlak aan de rand van de Grand Canyon liggen (laat ons zeggen op ongeveer 20m.) Het duurde wel even eer we onze cabin gevonden hadden, en we hadden nog graag de zonsondergang gezien, maar helaas, tegen dat we de kamer gevonden hadden was het buiten echt al pikkedonker. Tevens ook alleen maar een restaurant in de buurt, dus er was geen fluit te zien (we hadden al gegeten) dus snel nog even een douche in en slapen maar… ;)

Ellen & Ives


 
Antelope Canyon
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012