BRU-AMS-San Francisco

Goodmorning Belgium !!


Het is nu 7u in de ochtend en we zitten inmiddels op de luchthaven van Zaventem. We testen of de Wireless Hotspot van Telenet hier werkt, en ja hoor alles werkt picobello! :-) Nog een halfuur en we kunnen boarden… klein uurtje vliegen en dan landen op Schiphol, waar we nog een uurtje mogen rondslenteren en dan op het volgende vliegtuig mogen stappen.

27 uur en een jetlag later…

Ondertussen zijn we maandag en is het hier nu 4u in de ochtend… van een jetlag gesproken!

Met de Fokker naar Schiphol verliep alles vlotjes, de vlucht op zich duurde amper 30 minuten.

Aangekomen in de transferhal van Schiphol zijn we zo goed als meteen – daarmee bedoel ik zonder controle – aan de juiste gate gearriveerd om opnieuw te boarden. Eens in het vliegtuig, kwam er niet veel beweging in… en na een kwartiertje bleek er een technische fout te zijn en moest er een technieker bijgehaald worden. We hebben zowat een uur IN het vliegtuig gezeten aan de grond… maar het mocht onze reispret toch niet bederven ;-)

Op Amerikaanse bodem ging alles wéér supervlot, en op een dik kwartier stonden we op San Francisco’s stoep, warm, want het is hier 28 graden.

Even een taxi geregeld, en na een kwartier rijden stonden we voor het hotel, The Grant. Het ruikt hier een beetje muf en het ziet er wat oubollig uit, maar verder is alles heel proper en klagen we niet ;)

We openen de bagage om snel iets anders aan te trekken en… het begint al goed… de zonnemelk die ik bij had is helemaal uitgelopen in mijn koffer :( De "schade" valt nog wel mee, alleen mijn sjaal hing onder de smurrie. Geluk dat het flesje nog in een plastic zakje zat… maar dan nog, waterproof is niet makkelijk om schoon te krijgen! Desalniettemin kan het de pret niet bederven, wanneer alles weer is proper gemaakt, nemen we snel een douche om de stad nog een klein beetje te verkennen.

Vanuit Belgie had ik een leuk Thais restaurantje gereserveerd, gaat heel makkelijk via Opentable.  

We waren een halfuur te vroeg, maar dat was geen probleem. We kozen voor Chicken Cashew nuts & basil en Honey Duck with red curry & pineapple.
Wat leuk is in Amerika is dat je op veel plaatsen je bord mag "delen", ook omdat de porties vaak 'huge' zijn!

Na 27 uur wakker te zijn heeft ons dat echt wel gesmaakt! We hebben er nog een glaasje wijn bijgenomen, en in no-time waren we een beetje aangeschoten, maar zijn toch nog veilig terug aan het hotel geraakt ;)  Direct bed in en héérlijk geslapen! Het voelt wel raar om hier nu klaarwakker te zitten (ondertussen 4u48) maar het is niet anders!

Het hotel heeft alleen free wireless internet in de lobby en op de overloop van de traphal, dus daar zit ik nu op de gang… met mijn laptop op schoot in pyama, sshhttttt… er zijn nog wel mensen die ongetwijfeld slapen om dit uur :D

Dat was het voor een eerste, en vermoeiende dag… wat we vandaag gaan doen, lees je morgen! 

Klik onderaan op het fototoestelletje om de foto's van vandaag te zien :)

See you tomorrow!
Ellen & Ives


 
alles uitgelopen... grrrr :(
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012