Vik - Keflavik

We zijn weer goed dooreengeschud als we wakker worden in de typische ijslandse RUKwind!! En gieten... ze gooien er echt alles uit hierboven zenne ;)  Het is de laatste dag, we kunnen er niks aan doen, dus we rijden zoals gepland het schiereiland Reykjanes rond en sluiten af met onze bagage te droppen in het hotel, en de camper weer in te leveren.

We passeren door het National Park van Reykjanes, wat beslist mooi is om door te rijden, al die gescheurde lava die met groen mos is begroeid is echt zo speciaal :)) Wanneer we bijna in de helft zijn ter hoogte van Grindavik, breekt het zonneke eindelijk weer door! Het is dan ook middag en we stoppen aan de haven voor wat kiekjes, en ook bij een weide met typisch Ijslandse paarden. Er zitten soms echt speciale exemplaren bij hoor :) Zo zagen we in het begin van onze reis een paard met 1 blauw en 1 zwart oog.

De eigenaar komt toch wel net toevallig eten brengen zeker met zijn auto?? Ik dacht dat hij eerder gereserveerd ging zijn (zoals quasi alle Ijslanders) maar nee hoor, hij vond het meteen geweldig en sleurde me mee over de spanning de wei in en plaatste me temidden van al zijn paarden met een pak hooi :-D haha... had ik al gezegd dat ik schrik heb van paarden?? LOL

Mee zulde, dat is wat dien boer dacht ;) het was wel leuk, en we hebben ons wel een tijdje geamuseerd tussen die beesten :)

Daarna werd het lunchtime, we hebben geen ontbijt genomen, en we hebben honger. Ives bakt de lamskotelet met petatjes die nog in de frigo steken (gezien we de auto straks inleveren) en ik eet een yoghurtje met een kiwi (we doen ook eens gezond ;)

't Is tijd om door te rijden, en we passeren Blue Lagoon... een natuurlijk zwavelbad waarin een wellness werd ondergebracht. We houden niet zo van het massa-toerisme, dus we gaan hier niet badderen, maar wel eens een kijkje nemen ;) Het is op en top commerçe, van dagcrèmekes tot ponchos met het opschrift 'Blue Lagoon' en het restaurant is afgeladen vol met tourista's. Nooooooooooooooo... wij willen weg, haha...

Maar t was leuk om eens te gaan piepen ;)

Het miezert en we hebben er genoeg van. We kunnen ondertussen inchecken in ons hotel-voor-één-nacht, en dat doen we ook. Hotel Berg in Keflavik, is amper op 5 minuten van de luchthaven, en is prima gelegen aan het water, met zicht op de haven. Restaurantjes op wandelafstand :)

We droppen eerst hier de bagage en vergapen ons al aan het heerlijke bed na onze 12 daagse in de camionette ;) Reykjavik is toch nog 40 min rijden om de wagen naartoe te rijden, maar het is niet anders! De camper wordt gekeurd, alles in orde en dan worden we door de Happy Camper crew gedropt aan het busstation waar we de flybus nemen naar Keflavik Airport. En hier bellen we dan het hotel op om ons op hun beurt weer hier te komen oppikken. Een heel gedoe, maar om 18u staan we toch maar leuk onder een warme douche, mét vloerverwarming, en superbed in het hotel :-p Zalig!

Ons laatste avondje kunnen we toch niet laten passeren zonder een lekker etentje. Dus we gaan eten hier aan de overkant bij Kaffi Duus. Het zit er al goed vol, en het restaurant is gekend om de vis. Als voorgerecht delen we mosselen met look & witte wijn. En als hoofdgerecht neem ik de pasta Lobster en Ives ... de walvis, again :) Hij lijkt er wel door gefascineerd... 

We zijn helemaal moe gereden voor vandaag, en moe gegeten ook. Met volle maagjes slenteren we weer naar het hotel, ik reorganiseer de bagage en alles gaat er nét in. Ready for bedtime... en for Belgium :)

Tot morgen!!

Ellen & Ives


 
Knip de diertjesplager ;-)
Dinnertime :-)
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012