Skaftafell Glacier Hike - Vik

Het is toch ni waar zeker??!! Om 8u word ik wakker van de prikkende zon door de gordijnen en het is echt prachtig weer!  Ik HOOP nu maar dat we niet de verkeerde gletsjerhike hebben gekozen en om 13u in de gietende regen staan, dat zou het toppunt zijn :-D

We doen deze voormiddag op het gemakske. Ives maakt eitjes, ik eet een booke met confituur. Daarna alle foto's nog uitsorteren van gisteren... ben ik wel even zoet mee ;)

Tegen kwart voor één gaan we dan naar het booking center van de Glacier Hikes. Magnus stelt zich al meteen voor als onze persoonlijke gids, en geeft al mee dat we de enige zijn dus dat het een private tour gaat zijn :p Joehoe!!

Maar het was beter nog niet meteen te juichen... de zon kroop langzaam aan weg, en ja hoor... tegen dat we met het busje aan de gletsjer kwamen lag hij alweer helemaal in de schaduw. Magnus overtuigde me ook om geen jas aan te trekken, het zou te warm zijn door de inspanning. Mijn waterdichte jas is jammer genoeg ook zo dik van stof (gevoerd) dat ik hem amper kan opplooien en hij gewoon niet past in onze rugzak. Ik beslis dus maar ter plekke van hem dan in de bus te laten.

We staan aan de rand van de gletsjer en euh... ik vraag mij ineens af waarom ik dit ook alweer wilde doen?? haha... Pfffff... hij is enorm steil en ik heb dan ook vreselijke hoogtevrees :-s  Maar Magnus garandeert me dat ik me uit mijn comfortzone moet begeven, en dat dat wel meevalt. He guarantees my safty. De jongen is zo dun als een sprinkhaan, en is 22 jaar oud :-D haha... Nee, het is echt wel een supergoeie (en ene met engelengeduld!!) gids, die instructies gaf hoe te stappen, verschillende technieken, etc...

Toen we net op de gletsjer stapten, dacht ik echt dat ik NOOIT tot boven zou geraken, but I DID IT!! :p

Prachtig hier... zoveel rust, het ijswater dat je onder je heen onder het ijs hoort kolken en lopen, zoals ze zeggen: BANGELIJK!!

Na amper een halfuurtje op die gletsjer begint da toch ni te regenen zeker?? Pffff... allez, lap: ik had beter wel mijn jas aangehouden... Magnus voelt zich al snel schuldig, en heeft nog een jas in zijn rugzak die ik mag lenen.

Glacier hiken is echt heel speciaal, al heb ik de piketten onder mijn schoenen nooit echt vertrouwd... dus zat best soms wel met een dik ei op die gletsjer ;) Desalniettemin was het een fantastische ervaring die ik nooit meer zal vergeten :))

5uur hebben we doorgebracht op de gletsjer, en eens we weer beneden waren, was ik echt doodop én had ik honger als een beer!! haha...

Meteen nadat ze ons weer hebben afgezet op de parking van Skaftafell rijden we naar het dichtsbijzijnde tankstation met café, de mannen van Glacier Hikes hadden ons verteld dat er een "Eurovision-special" werd georganiseerd met pizza. Njam... dat lijkt ons op deze moment alleen maar lekker, en bovendien is er hier echt niks anders in de buurt...  En zelf koken, daar hebben we nu geen zin meer in ;)

Als we aankomen in het café/tankstation, staat de projector al aan met de live uitzending van Eurovision. Grappig om te zien hoe die Ijslanders helemaal opgaan in de show :)  Gezinnen komen met hun kinderen, nemen foto's van het scherm! haha... De interesse is er niet echt van onze kant, maar we bekijken het allemaal af, en besluiten toch tenminste te blijven tot de Belgische groep is geweest (al wisten we totaal niet wie er werd gestuurd!).

We bestellen beiden een pizza, niet de allerlekkerste, maar er smaakt veel als je gewoon honger hebt ;) en de sfeer hier bovendien is onbetaalbaar :-D haha...
Ze dansen hier mee op elk liedje dat op het scherm komt! Na liedje nummer 13 (Nederland) moeten we echt wel gaan beslissen wat we gaan doen. Skaftafell heeft douches met muntjesgeld, maar we hebben geen cash meer op zak :(


Dan maar doorrijden tot één of andere camping, maar 't probleem is dat er hier echt niet veel meer is tenzij in Vik. Maar das nog 160 km rijden, en het is 20u30... maar zoals reeds verteld is het hier zo laat licht... Ives heeft nog zin in een rit, dus we doen dat maar gewoon :)

Geeuwend en nog steeds in het licht arriveren we in Vik om 22u. Op zoek naar een zwembad OF een camping. Het zal het eerste worden, gezien de camping geen douches heeft en de toiletten hebben we niet eens gevonden! Het zwembad is om dit uur natuurlijk al gesloten, dus het zal een nachtje zonder douche moeten... grrrr... 

Morgen om 10u opent het zwembad, dus wij gaan daar als eerste aan de deur staan, haha :)

Nu is het écht bedtime! Het was best een vermoeiende, maar ongelofelijke dag (ondanks de regen)

See you tomorrow!

Ellen & Ives


 
enjoying 5 mins of (fame) SUN :-p
Glacier hiking :-)
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012