Myvatn - Husavik - Myvatn

KOUD KOUD KOUD!!! Hemeltje... ik ben onderkoeld deze ochtend :( pffff... thermo underwear, ne fleece erbovenaan, dan in 2 slaapzakken en nog een deken over mij, en NOG koud hebben... ge moet ni vragen!

Als we uit onze raampjes kijken zien we tot onze verbazing dat het hagelt en er een dikke mistlaag hangt. Tja, je kan hier blijkbaar ALLES over je heen krijgen! Behalve dan de zon in ons geval ;) Voorlopig nog geen 'ik wil terugkomen-gevoel' hoor :))) haha...

Hoe mooi en ruw het land ook is, we hate the rain... een beetje is oké, maar we hebben hoop en al tot vandaag 7u droog weer gehad, in 5 dagen... go figure :) Toch blijven we hopen... hopen op mooier weer en dan hoeft het niet eens kei zonnig te zijn.

Alleszins, we wilden vandaag vanalles doen in Myvatn OF een lusje rijden naar Husavik en zo terugkomen via de waterval Dettifoss. We probeerden eerst bij het meer Myvatn de wandeling te doen van Dimmuborgir, maar na 5 min bleek dat het ijs, de sneeuw er een heuse slijkboel en schuifmassa van had gemaakt op het wandelpad, en hetgeen je wilde zien (lavaformaties) die waren zo goed als ondergesneeuwd... :(

Geen Dimmuborgir dan maar! We beslissen in een flits dan maar ineens naar Husavik te rijden in de hoop 50 km verder misschien wel droog weer te hebben, you never know :) And YES!! We hebben een uurtje voor ons de zon... of toch n beetje ;) De camera mag weer in actie schieten en we genieten ten volle van dit bijna unieke moment :p 

We twijfelden nog of we een Whale Watching Tour zouden nemen met de boot, maar keken er van af, gezien er een ijzige noordenwind stond van 8 Beaufort... en dat was nog maar van op de kade... wat is dat dan wel op zee?? :) Laat maar. Zelfs Ives heeft er geen zin in omwille van de koude.

We gaan in een gezellig restootje zitten aan de kade van de haven en eten er lunch. Ik neem een soepje met lamsvlees en stukken patat in, Ives neemt Ijslandse haring op 2 wijzen. Het is lekker even opwarmen nu, en dat is welkom ;) 

Na anderhalf uurtje hebben we het hier wel gezien en rijden we de lus verder door naar de Dettifoss (waterval)... althans dat DACHTEN we!! Wanneer we aankomen aan het visitorcenter van Asbyrgi, en de weg inslaan zien we 2 km verder op de gravelroad plots een afsluiting staan dat we er niet in mogen. Hm... vreemd? Blijkt wanneer we ons informeren, dat door het slechte weer, de weg is afgesloten en we niet van hieruit naar de watervallen kunnen?? Niet waar he seg... we kunnen dus geen lus rijden en moeten HELEMAAL terug via Husavik! Das 100 km terug :(( pffff... ondertussen sneeuwstormt het hier met fijne hagel en sneeuwstof, en de auto waggelt heen en weer van de hevige wind! Ik doe dan maar een dutje gedurende de 100 km gezien ik alles al gezien heb in de rit heen én het toch vies weer is ;) Amai, ik heb zalig geslapen :-D ik had precies wat in te halen van die ellendige koude nacht!! 

We zijn weer in Myvatn en gaan opnieuw iets eten in de Vogafjoss koestal :) daar was het gisteren zo lekker, ik heb er internetverbinding, én lekker warm (gratis vloerverwarming overal!! haha...) dus we hoeven niet lang na te denken ;)  

Beiden nemen we de goulash soep, daarna neemt Ives de gebakken meerbeekvis met botersausje en patatjes, en ik neem de lamsschenkel met puree en sla. We wisselen halfweg, omdat vlees toch niet zo mijn ding is, en zo hebben we allebei van elkaar geproefd ;) Dessert: eigenlijk geen plaats meer, maar kan je nu heerlijk home made ice-cream laten staan?? We delen dus een ijsje, en het smaakt opnieuw voortreffelijk! :)

Nog geen idee wat we zo meteen nog gaan doen... misschien een zwembadje opzoeken? Of toch gaan slapen? Het zal er een beetje vanaf hangen hoe flink de wijn zijn best doet ;)

But see you tomorrow & keep sending us that sunshine please!!! :))

Ellen & Ives


 
Husavik
@ Vogafjoss Café
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012