AMS - Reykjavik - Thingvellir

7u staat de wekker en de laatste spulletjes gaan de tas in :)
Ik sta ervan versteld wat ik allemaal bij heb!! Jezus... maar je kunt toch maar beter goed voorbereid zijn op alle weersomstandigheden,
dus alles zit erin :p

Om 12u zijn we al op Schiphol en check in gaat vliegensvlug! Nog een beetje te vroeg aan de gate, dus nemen we plaats in het 'park' van Schiphol, een supercoole ruimte waar je kan relaxen in groene comfy zetels, het gefluit van vogels, en het gekwaak van de eenden :D GEWELDIG!!
Waarom hebben ze zoiets nu niet in Belgie?? DIT is tenminste vakantie ;)

Onze vlucht vertrekt stipt om 14u. We zijn weer goed voorzien van beenruimte, en hebben een eigen TV'ke :) Ives kijkt naar de info programmas van Ijsland (tja, er moet er toch ene voorbereid zijn?? ;) en ik slaap tot we landen... ik heb het nodig... lichtje uit...

Wanneer we na amper 3 uur vliegen aankomen in Keflavik, draaien we de klok weer 2uur terug en is het nog maar 15u in de namiddag voor ons :)  Sverrir van de verhuurmaatschappij staat al klaar met zijn welkomstbordje, nu nog wachten op een 2e koppel: Ed & Liz.

Een supertof koppel uit Plymouth in Engeland, hij is net 40 geworden en wou als kadootje een tripje van 4 dagen (zonder kids) naar Ijsland. Het zal dus een blitzbezoek worden voor hen :)

Na een ritje van 45 min komen we aan in de hoofdstad Rejkjavik en dienen nog slechts de papieren van de camionette ingevuld te worden, betalen en vertrekken :) Al was dat betaalgedeelte nog niet meteen in orde... Het heeft ons behoorlijk wat stress bezorgd! Ives zijn Visa werkte niet, dan zijn Maestro ook niet en uiteindelijk de mijne ook niet!!

En wat dan?? Na nen hoop gediscussieer komt Sverrir tot het besluit dat hij dan maar 'zijn ander kaske' gaat aanbieden om te betalen, hetgene alleen bedoeld is om te betalen in onze eigen munt en niet in Kronen.

Don't ask us why or how... maar t werkte direct!! OEF seg... we dachten al dat we buiten moesten slapen :-D  Stress op vakantie, you gotta love it :p

We krijgen nog wat instructies mee, en dan zijn we klaar om te vertrekken naar de eerste de beste winkel die nog open is, en das de Kronan :)  Hier kopen we wat drinken & toiletpapier (you never know) ;)  We zitten quasi in het midden van de stad en hebben inmiddels wel een hongertje!! Aan de haven zit een Burgertent, die tip kregen we mee voor we vertrokken (waarvoor merci!! :)  want het smaakte super!

Stelt misschien niet veel voor vanbinnen, maar t was de lekkerste, sappigste hamburger die ik al heb gegeten!! Njam :)  Daarna is het tijd om door te rijden naar Thingvellir, het dichtstbijzijnde Nationale Park van Ijsland, amper 30 minuutjes rijden.  We hebben geen GPS (lijkt ons ook niet echt nodig) maar toch is het ni simpel om de straatnamen te onthouden!

Maar we geraken er wel, alleen is de camping van Thingevellir pottoe :( Geen WC, geen douche... nada!  Ives bedenkt zich dan dat als we toch geen douche noch toilet hebben, we dan beter kunnen gaan wildkamperen op een plekje dat we zelf uitkiezen. Vlakbij het meer, prachtige plek! :) We maken het bed op in ons camionetje, thermo underwear en hop in die mummie zak, KEI romantisch, haha :-D

Beetje slapen - al is het nog steeds klaarlicht om 22u30 - en morgen starten we onze eerste dag!! 

See ya!

Ellen & Ives


 
Hamborgara Bulla
het zicht naar buiten :-)
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012