Maui

Ook vanochtend is het pas 8u als we wakker worden.  We gaan ontbijten bij Wow Lemonade, waar je acai bowls kan krijgen. Gezond en boordevol fruit!

Buiten in het zonnetje op een bank, snoepen we dit heerlijk ontbijt op en proberen te bedenken wat we vandaag gaan doen, vooral rekening houdend met het weer. (We willen de regen proberen te mijden).

We lopen de supermarkt nog even binnen en daar raak ik aan de praat met Kate. Ze woont nu 4 jaar op Maui en komt van New York. Van een verschil gesproken?! Ik vraag haar wat leuk kan zijn rondom Kihei en liefst met weinig toeristen... 

La Perouse Bay, zonder twijfel zegt ze. Deze baai, ook wel the Forbidden Coast genoemd, is een pareltje! Blij dat we dit nog hebben mogen ontdekken vooraleer we dinsdag afreizen naar het volgende eiland, Oahu.

La Perouse ligt net voorbij Makena Beach, je kan in feite de weg volgen tot hij dood loopt. Hier kan je je auto dan parkeren en de hike ondernemen over het eeuwenoude lavaveld dat de Haleakala ooit heeft uitgespuwd. Het blijft indrukwekkend om zoveel landgebied bedekt te zien met dikke lagen lavabrokken. Het doet ons dan ook wegdenken aan de uitbarsting op Big Island momenteel. Vorig jaar nog, sliepen we in een cabin, niet zover van de kraterrand, en vandaag is het park zelfs gesloten.

Aan de andere kant, zonder deze vulkanen zouden de Hawaiian Islands niet eens bestaan. 

We wandelen een heel eind maar niet de volledige hike. We lopen over grote brokken lava dus je moet constant de grond in gaten houden. De weg is naast de oceaan en wisselt af met lege zwarte lavavelden en bossen met gitzwarte boomstammen en groene kruin. Vreemd maar fotogeniek! :)

We komen weer terug bij de auto na 2 uurtjes en halen onze picknick uit de frigobox. We installeren ons op het kleine strandje hier naast de parking met picknickdeken en onze "Foodland Poké" de befaamde rauwe vis in een marinade.

Erna gaan we thuis even siësta houden en ons wandelzweer eraf douchen ;)
Zo rond 18u30 gaan we in Kahului nog naar de bioscoop. Ze spelen Rampage, en die was niet slecht, maar we hadden de zaal wel voor ons alleen :D

Nu het weer laat genoeg is, gaan we slapen. Zo is het hopelijk niet vannacht, maar pas morgenvroeg als we wakker worden!

Aloha!
Ellen en Knip


 
La Perouse Bay
Picknick
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012