Inleiding

Al twee jaar zat het in mijn hoofd: HAWAII :)

Na het lezen en bewonderen van vrienden hun reisblog was ik verbaasd over hoe mooi het daar was, en ook hoe gevarieerd en ruig het is! Met mijn vooroordeel over stranden en surfers en 'niks te zien' zat ik dus helemaal mis, en was "onbekend = onbemind" wel duidelijk ;) 

We hebben dus geboekt en hebben gekozen voor 3 van de 4 meest bezochte eilanden. Oahu gaan we overslaan, omdat deze ons veels te druk leek en we niet willen inkrimpen in de tijd op de andere eilanden. 

Eerst gaat het naar Big Island - de naam zegt het zelf - het grootste eiland dat ontstaan is uit maar liefst 5 uitgebarsten vulkanen, waarvan 3 nog steeds actief zijn :) Als we geluk hebben mogen we de kokende lava aanschouwen, maar uiteraard weet men dat nooit vantevoren. Verder zullen we verschillende prachtige stranden bezoeken, van een zwart lavastrand, tot een groen strand en zelfs een Glass Beach! En ook watervallen mogen uiteraard niet ontbreken...

Onze tweede stop houden we op het eiland Maui, beduidend kleiner dan Big Island, maar daarom zeker niet minder mooi! Maui heeft een ruige Oostzijde met the Road to Hana highway als paradepaardje. Een slingerweg naast de kust met meer dan 15 bijzondere stops. Omdat deze scenic road maar liefst 103 kilomer beslaat, willen we graag 2 nachtjes uittrekken in een State Park - naast de Road to Hana - om alles op ons gemak te bezichtigen. De rest van de tijd zullen we logeren aan de Westkust in Kihei om van daaruit rond te rijden. Ook Maui heeft 2 vulkanen: Mauna Kahalawai en Haleakala, waarvan de laatste veel bezocht wordt om de sunrise te aanschouwen boven de wolken :)

Het derde eiland Kauai wordt ook wel eens 'The Garden of The Gods' genoemd, en dat is niet voor niets. De natuur is er op zijn best door de vele regen die er valt, en het is groen, groener, groenst! Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen, zullen we hier logeren in het noorden (Princeville) en aan de zuidkust (nabij Poipu). Ook hier staat er weer heel wat dingen op de bucketlist zoals de Kalalau Trail, een helicoptervlucht over het eiland en nog veel meer... :)

Om een tergend lange terugvlucht te breken, hebben we besloten om de laatste 3 nachten een stopover te maken in Vegas, zo hopen we niet teveel last te hebben van een reuze-jetlag, want het is maar liefst 12 uur vroeger dan onze Belgische tijd! 

Auto's huren we opnieuw bij Alamo Brits en de overnachtingen zijn allemaal geboekt via Airbnb.com, met enkele uitzonderingen van de camping in Maui en Volcano (Big Island).

We kijken er enorm naar uit om weer een nieuw deeltje van de wereld te ontdekken! :)

Ellen & Ives


 
or
Beautiful coastline...
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012