Independence - Redwood Meadow

Om 8u gaat mijn automatische wekker af, en terwijl Ives nog lekker verdersoest laat ik hem liggen en werk het verslag wat bij - nu we wifi hebben - en sorteer alvast de foto's die we genomen hebben.  Rond 10u pak ik alles bij elkaar en maak Ives wakker, zo zijn we goed en wel rond 11u in de ochtend weer op route :)

Het is een beetje een rijdag vandaag, zonder al te veel grootse plannen. De camping waar we vannacht slechts één nacht zullen logeren, beschikt niet over een douche of stromend water.

De douche zal dus een dagje moeten geskipt worden ;) Onze eerste stop is bij Carl's Junior in Lone Pine, bij gebrek aan beter of iets anders. Gelukkig is het al bijna middag om te verantwoorden dat we alweer aan de burger zitten, haha :)

In die jaar dat we naar de USA reizen hebben we nog nooit eerder een hamburger gegeten bij de bekende fastfoodtenten, behalve dan één keer bij Wendy's en dat vonden we echt niet lekker.  Nu moet gezegd zijn dat de hamburger bij Carl's gewoon heerlijk is! Juicy en vooral vleessmaak in plaats van de regulaire leren lap die je tussen een fastfood burger krijgt ;)

Ives bestelt een Guacamole burger, en ik kies voor de Teriyaki burger, de mijne heeft een stuk verse ananas en teriyaki saus, mmmmm :)

We hebben nog een rit van meer dan 3 uur voor de boeg, dus deze quick stopover, did the job ;) Tegen dat we ter hoogte van Ridgecrest zijn, stoppen we bij zowel de Walmart als de Albertsons. Bij deze laatste kopen we een verse ribeye en een groot stuk verse zalm voor op de BBQ vanavond. Albertsons kan je vergelijken met de Delhaize, terwijl de Walmart eerder wat weg heeft van een Makro, vinden we ;) Nog een koolsla erbij en ons dinner is voorzien voor vanavond! Joepie!

De weg tussen Lake Isabella en Red Meadow Campground is er ééntje die slingert door de bergen met heel wat afgronden en prachtige vergezichten, maar niet easy on the stomach. Zelfs Ives heeft er moeite mee, en we moeten dan ook af en toe even stoppen aan de kant.  Rond 18u komen we dan eindelijk aan op de campground en zien we ons tentplekje al staan met onze naam bevestigd aan een paaltje: 'Vervloet' 'NO fires'.  Pffff, das jammer, we mogen geen kampvuur maken :( maar goed, BBQ op een klein kolenvuurtje is OK, toch?

Na een tiental minuten komt een vrouwelijke ranger ons begroeten, een echt raar mens :) Ze zit constant nerveus te schateren en ze kijkt of naar de grond, of naar de lucht, maar nooit in onze ogen :)  Alleszins, we krijgen meteen de boodschap of we koken op propane? Nee dus :(

Tja, kolen mogen namelijk ook niet door het feit dat er teveel wind en teveel droogte is, en bij brand kan je die kolen niet snel genoeg doven. Grrrrrr... ik zie ons avondmaal al eindigen met een zak chips ipv een heerlijke steak en zalm!  Gelukkig zou volgens de ranger op 15 min rijden van hier een soort van café zijn met een grocery shop voor passanten, en daar kan je nog wel iets krijgen. We trekken gauw iets warmer aan, want het is inmiddels nog maar 5°C en de temperatuur zal vannacht nog onder het vriespunt zakken :O We zullen dus wat dichter bij elkaar moeten gaan liggen ;)

Het café. Hm. We hadden meteen onze bedenkingen :) maar we hadden ook honger.

De tijd is hier 100 jaar blijven stilstaan precies, nooit onderhouden. Vuil, verweerde banken, en de mensen die er werken zijn allerminst vriendelijk en bekijken ons of we van Mars komen? De deur staat hier om 20u wagewijd open, terwijl het dus bijna vriest en het al pikdonker is. We bestellen en eten dus in een vaartje. Een burger (alweer is er niks anders te eten) en je mag ook 'langs de salad bar gaan'. yeah right :) trust me, als je daar bent gaan kijken is je honger over :) haha...

De burger was nog net te eten, maar eigenlijk was het jammer dat we onze eigen BBQ niet konden aansteken.

Goed, hopelijk morgen dus wel in Sequoia! Na ons nachtelijk diner is het tijd om lekker onder de wol te kruipen, we zijn n beetje moe van een lange rijdag ;)

Tot morgen folks!

Ellen & Ives


 
Carl's Junior!
Café @the middle of nowhere
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012