Bridgeport - Independance

Deze morgen worden we wakker om 6u van allerlei geluiden (wind, konijntjes rond de tent, stof... etc) alsook een overvolle blaas :D Je kan het blijven uitstellen natuurlijk, but when a man's gotta pee, a man's gotta pee ;) Om 7u zijn we weeral up and running om de camping te verlaten, richting Lone Pine.

Initieel was het plan om de Lone Pine Lake trail te wandelen, maar we beslissen anders... tijd voor wat rust vandaag! Er komen nog genoeg hikes de komende dagen, en onze spieren zullen ons dankbaar zijn na de Panorama Trail, haha :) 

We rijden ineens een uur en half tot Bishop, en stoppen hier voor ons ontbijtje bij Eric Schat's Bakkerij. Een Nederlander die hier een bakkerij heeft geopend, en die marcheert... dat heb je nog nooit gezien! Rij tot buiten om aan te schuiven! We kiezen wat lekkers en bestellen een espresso. Buiten op het terras in het zonnetje is het heerlijk vertoeven, en hier zitten we dan ook wel even. 

Erna rijden we door tot Independence. Het is net op de middag en we gaan even vragen of inchecken al mogelijk is. Helaas is dat nog niet mogelijk, aangezien de cabin nog niet is schoongemaakt. Niet zo erg, dan rijden we een eindje verder tot Lone Pine om een wasje te draaien (moet ook eens gebeuren!) en erna een bezoekje te brengen aan Alabama Hills.

Alabama Hills is voor ons één grote speeltuin. Het is nu ons tweede bezoek aan dit park (overigens gratis!) en het is ongelooflijk fotogeniek! We verbazen ons om elke hoek, wat een plaatje het oplevert :) Zo rond 16u hebben we het wel gehad, en krijgen we een hongertje, dus we eten ons diner nog in Lone Pine, aangezien er zo goed als niks is in Independence (waar we logeren). Totem Café is de gekozen locatie voor dinner, en we kiezen voor de baby back ribs met een aardappel en een slaatje. Mmmmmm... weeral zo lekker!

Rond 18u houden we het voor bekeken en keren we huiswaarts naar ons motel Independence, met allemaal kleine schattige huisjes! We maken kennis met onze buurman Jake die met zijn dochter de John Muir Trail loopt. Om een idee te geven; de John Muir trail is een hike van maar liefst om en bij de 340 kilometer, die loopt van Yosemite tot Mount Whitney. Als je de film 'Wild' hebt gezien, krijg je een goed idee waar het om draait. Je loopt elke dag om en bij de 15 à 20 kilometer en krijgt om de 7 dagen een nieuw voedselpakket geleverd op elke stop zodat je weer even verder kan. Je 'leeggoed' moet je wel steeds weer meesleuren aangezien je nergens trash mag achterlaten. Het is fascinerend om Jake bezig te horen, en hij zegt ook dat hij ondanks zijn goeie fysiek heel veel pijnen aan de gewrichten voelt die hij niet gewend is. Zijn dochter daarentegen heeft er bijna amper last van met haar 30 lentes.

Wie weet, one day :) Mij fascineert het absoluut om het eens te doen! Jake deed het in 26 dagen en heeft de meest prachtige natuur gezien... maar Ives ziet het iets minder zitten ;) 

Na onze babbel, douchen we ons en maken ons klaar voor een zalige nachtrust in een écht BED! Wauw :D we kunnen er maar beter van profiteren :) 

Morgen gaat het naar Sequoia en Kings Canyon NP voor 5 nachten, dus hoogstwaarschijnlijk ook daar weer geen wifi. 

Tot later!

Ellen & Ives


 
Alabama Hills
Drinks at the motel ;)
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012