Yosemite Village

Oh what a night...

Ik ben vannacht wakker geworden om 3u door het verre geluid van shotguns en lawaai... vreemd genoeg slaapt Ives wel door, terwijl hij nochthans de lichte slaper is van ons beiden ;) Blijkbaar waren er toch weer beren op één van de andere campings nabij, en moesten de rangers weer ingrijpen om hun te verjagen met veel lawaai.

In ieder geval ben ik weer vroeg wakker en zet ik de ontbijttafel alvast klaar, aangezien we vandaag een shuttlebus moeten nemen naar Glacier Point om 8u15. De Panorama Trail is één van de bekendste trails hier in Yosemite die je op een wandelroute van 13km langsheen de mooiste bezienswaardigheden brengt (prachtige panorama-view van de Valley en Half Dome, Ilouette Falls, Vernal Falls, en Nevada Falls) aan watervallen dus geen gebrek ;)

In 2007, tijdens onze allereerste reis naar Amerika, deden we deze trail al eens. Hij maakte toen zoveel indruk, dat we hem nu - na 10 jaar - graag nog eens opnieuw wilden doen. Om deze hike te starten dien je een one-way shuttlebus te boeken via het internet. Kost je 25 dollar per persoon en brengt je tot op de top/peak van Glacier Point om van daaruit de trail te lopen naar de Valley. Je zou denken dat dan de gehele hike neerwaarts gaat, maar niks is minder waar. De eerste 3,5 km gaat effectief naar beneden, naar de Ilouette Falls (hier houden we dan ook de lunch) maar daarna moet je over de bergkam en is het serieus klimwerk gedurende 4km ofzo, en dat was NIET normaal zwaar in de zon! 

We waren precies vergeten hoe zwaar dat 10 jaar geleden al was, haha... maar goed, we hebben zeker genoten van de rust van de natuur en uiteraard ook de prachtige views... We deden de hike in 5u en hebben uiteindelijk gewandeld tot onze campground, dus om en bij de 15km in totaal :) 

STEENDOOD zijn we, ik heb ook 2 blaren bovenop mn voet, maar eigenlijk heb ik het amper gevoeld, alleen nu - zo op het einde - begint het door te dringen dat het heel vervelend is, blij dus dat ik mn teenslippers weer aan mag ;) 

Het is tijd om al het stof van ons af te spoelen en onze buikjes te verwennen. Bij gebrek aan iets anders dan pizza of burgers, bestellen we opnieuw een mini pizza én een slaatje. We 'proberen' het gezond te houden hier, al is dat niet evident in Amerika. Maar verhongeren doen we sowieso niet :p

Om 20u is onze kaars echt uit, en zo'n lekker glaasje wijn werkt dan ook meteen slaapverwekkend samen met de vermoeidheid, dus we kruipen in ons nestje met enkele mooie herinneringen van vandaag! 

See you tomorrow! 

Ellen & Ives


 
Half Dome :)
Ilouette Falls
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012