Key West - Islamorada

Vanochtend sta ik vroeg op om de valiezen deftig te pakken, Ives snurkt door mijn gerommel heen ;-) en rond half 8 wek ik hem om door te rijden. We hebben een ritje voor de boeg naar Islamorada, wat op zich niet zo ver is, maar we willen ook nog af en toe een beetje stoppen onderweg ;-)

Jen van housekeeping is al bezig beneden met het ontbijt en vraagt ons of we niks willen meenemen voor onderweg? Nee, we hebben geen tijd en zouden onderweg het befaamde 'Stuffed Pig' willen uitproberen, en dan hebben we weer geen honger :-/  Alles zit in de auto en hij lijkt wel uit zijn voegen te barsten! Zelfs de achterbank staat vol met zakskes. Het is duidelijk: we hebben ons best gedaan :)

Voor we Key West gaan we nog snel even een foto nemen van de boei die op het meest zuidelijke punt van het eiland staaten die indiceert dat van hieruit Cuba maar slechts 145 kilometer verder gelegen is. Daarna rijden we door via de one and only road: Overseas Highway 1 :) Het is hoedanook geen saaie rit, je ziet vanalles naast de weg, of het is water in de mooiste kleuren links en rechts; of je rijdt door een dorp/stad/key waar je vanalles ziet ;) Zo passeerden we een oude treinwagon op Pigeon Key, deze fungeert als giftshop, maar je kan hier ook een boottochtje boeken naar Pigeon Key (kleiner eilandje) maar toen we de info kregen dat deze uitstap bijna een hele dag in beslag nam, lieten we het erbij. We hebben er jammer genoeg geen tijd voor... Het is inmiddels 11u en we stoppen zoals gezegd bij The Stuffed Pig in Marathon :) ik heb eens ergens gelezen dat het er lekker eten was, en gezien het bijna middag is, heb ik niet meer zoveel zin in een ontbijt met ei enzo... dus ik kies voor de lobster salad, en Ives voor de Chicken Salad :) Mmmmmmmmm, we waren op het einde ook stuffed pigs zenne!! De porties (zelfs voor een sla) zijn hier onmogelijk groot, het blijft een uitdaging om alles op te krijgen, haha...

Na onze vroege lunch stoppen we nog bij Anne's Beach, weinig beach... maar wel mooi om even een plaatje te schieten ;) We zien krabbetjes in het water, en het is hier heerijk om even te zitten en te genieten van het uitzicht en de rust!  

Bijna aan ons hotel Postcard Inn maar vooraf stoppen we ook even bij Robbies Tarpon Feeding. Een plekje net voor de brug als je van Key West komt, en waar je de tarpons kan voederen. Achteraf bekeken vraag ik me af of het uberhaupt wel natuurlijk en goed is voor die vissen om gevoederd te worden?! Een 2 tal jaar terug waren we hier ook, en toen waren dat ook joekels van beesten, maar nu waren ze tammer en NOG groter!! Enfin, Ives neemt een emmerke mee met vis, en ik neem wat fotokes, ik durf het zelf niet aan van mijn hand te presenteren aan deze monstervissen :p (maar naart schijnt hebben ze geen tanden, dus not to worry, haha).

Na Robbies houden we stop bij Morada Bay Café, hebben we vorige keer klaarblijkelijk gemist en moet ook de moeite zijn. We bestellen een Key Lime Martini (dewelke niet te zuipen is :( precies afwaswater) en Ives de Mojito (weinig rum, veel ijs en geen suiker...) maar de locatie is heel erg mooi! Enfin, we wilden hier eerst komen dineren vanavond, maar we gaan dat toch maar niet doen en veranderen ons plan wel als we in het hotel zijn!

We checken in, in wat het duurste hotel is van de hele vakantie. Niet bewust, maar Islamorada is niet zo goedkoop als je iets deftig wil.  De kamer is mooi en netjes, maar het geheel is wel mooier op de site dan int echt. Maar we zijn al blij dat we lekker gaan slapen vannacht, het bed is harder dan in Key West! Dus ik mag weer met mijn hoofd aan de juiste kant vant bed slapen :p

We frissen ons op en gaan iets eten bij Kaiyo Grill, snel even online opgezocht en je kan er alles eten, ook sushi :) We hebben echt hééééérlijk gegeten, alleen zijn we ons fototoestel vergeten, dus jammer genoeg no pictures :( Ik nam de Sunrise Sunset Roll, is met tonijn en klein stukje komkommer, maar de buitenkant van de roll was belegd met fijne avocado, en een klein fijn stukje limoen met daarbovenop Sriracha (een SUPER pikante saus) ik voelde mijn lippen bijna niet meer toen ik gedaan had met eten :-D Maar lekker!!

Eens terug aangekomen bij het hotel zagen we naast ons 3 gasten buitenzitten op het terras, veel lawaai en de pintjes erbij.  We keken nog wat TV en hoorden alles wat ze zeiden (jammer genoeg) want het hotel heeft dus echt kartonnen muren :( Maar na een uurtje hoorden we plots niks meer en we zijn in slaap gevallen... Daarna word ik wakker (en neem van mij aan: ik slaap door véééééél door dat ik het gewoon niet hoor) van een gillende radio... t was dikke party naast ons, zo bleek :-/ Man, ik dacht op die moment nog 'verdikke die zijn vroeg wakker' maar toen ik al vloekend aan Ives vroeg of hij is op zn gsm kon gluren welk uur het was, bleek het half 1 s nachts te zijn!! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... Ik was echt om te ontploffen! Eerst dat rot bed in Key West en nu die bende naast ons, t is toch ni waar zeker??  Gelukkig hadden de buren aan de andere kant de receptie al gebeld, en na amper 15 min. horen we de security zeggen tegen hun dat ze hun lawaai moeten stoppen. Maar wat gebeurt er? Ze nemen hun lawaai mee naar binnen en sluiten de deur naar het terras, dus minder lawaai naar buiten, de radio staat wel af, maar wij mogen dus nen hele nacht naar hun gebleit horen: geweldig! Ik denk dat die mannen (twintigers) in elke zin 2x fuck of fucking hebben gebruikt, echt om mottig van te worden.... Uiteindelijk zijn ze dan afgekoeld tegen 2uoo om dan om 6uoo opnieuw van start te gaan :-s

What a HELL of a night... gelukkig maar 1 nacht!

Ellen & Ives


 
Anne's Beach
Postcard Inn Hotel
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012