Krabi - Chiang Mai - Pai

The Dog House Airbnb

Goodmorning Thailand! Ik had mijn wekker niet eens hoeven zetten. Ik vergeet nog altijd dat we in moslim territory zitten,
en dat de moskee zijn best doet om Allah te doen schalmen door de boxen van Ao Nang.

Tijd om ons klaar te maken, het is 6u in de ochtend en de taxi pikt ons op om 6u40. Het is weer een kunstje om de valiezen vol te duwen,
en te proberen om net in iedere koffer 20 kilo te stouwen ;) Over 3 dagen hoeven we ons niet meer in te houden, dan hebben we onze laatste binnenvlucht van Pai naar Chiang Mai.
Tijdens die binnenvluchten mogen we maar 20 kilo meesleuren per persoon. Terwijl we naar huis met Qatar Airways 30 kilo mogen meenemen, joepie! :)

De taxi is stipt op tijd (bedankt Krabishuttle.com!) en ik ben blij dat ik me vanochtend duchtig heb ondergedompeld met OFF mosquito spray (the best spray in the world!) Het minibusje
zit namelijk VOL met muggen, en ze blijven wijselijk op afstand. Volgens mij ben ik een gifbom op de moment :D

Om 7u10 zijn we op Krabi Airport en de bagage word afgetipt op 17,5 kilo per persoon. Sterk bezig ;)
We kopen een espresso om ons een beetje wakker te krijgen, en wandelen tot aan de gate. Alles gaat hier vlotjes, dus we hebben nog een uurtje tot we moeten boarden.
Air Asia is ook weer een propere maatschappîj, absoluut geen klagen. We zijn wel bijna de enige westerlingen aan boord :)

Anderhalf uurtje later landen we het in noorden van Thailand, Chiang Mai welcomes you :) Onze driver Mr Boon die ik vond via het internet, staat ons al op te wachten met een naambordje.
In Pai geraak je maar op enkele manieren: of per vliegtuig vanuit Chiang Mai (slechts 1 vlucht per dag om 9u) of per minibus - alias 'het kotsbuske' dat er 3 uur over rijdt. Ik heb lang gezocht, getwijfeld en uiteindelijk besloten dat we dit met een private driver zouden doen. Een huurauto was echt te duur en 3 uur mensen in je nek horen en ruiken overgeven, dat was ook geen optie.

Mister Boon is alleszins een superlieve man, en hij brengt ons meteen naar zijn superdeluxe minibus waar 8 mensen in kunnen, voor ons met 2 alleen :)
We vragen hem om onderweg nog ergens halt te houden om iets te eten, aangezien we nog geen ontbijt hebben genomen. Zo stopt hij ergens naast de weg en schuiven we aan bij lokale thai. Pad Thai it will be, en deze keer ook voor mij.

Na onze lunch, zegt Mister Boon dat het nog 2 uur rijden is, maar dat hij nog wil stoppen aan een waterval voor ons - om de reis een beetje te breken. We stemmen toe en wandelen de kleine 500m tot aan de waterval, nemen een kiekje en zijn weeral blij :) Hebben we toch niet 'alleen maar 3 uur gereden'.
Na onze korte sightseeing van de waterval, start de klim 'up the mountain' to Pai. Een klim met maar liefst 762 haarspeldbochten om 'u' tegen te zeggen! Ik ben zelf in een bolletje gekropen en heb mn ogen gesloten, proberen te denken aan iets anders, iets leuks. Als ik dat niet had gedaan, had ik beslist een paper bag nodig gehad ;)

Onderweg zegt Mister Boon heel serieus: 'in Thailand we not say we need to go pipi. If you want me to stop and you need to pipi you tell me you need to shooting rabbits'. Say what? hahaha:D And for the ladies: 'You tell me you need to pick flower'. Ik heb gelukkig geen enkel bloemeke moeten plukken ;)

Ives heeft het zo moeilijk dat hij tot tweemaal toe heeft gevraagd aan Boon om even te stoppen. En dan is Boon zelfs nog een voorzichtige chauffeur! Ja... je moet er iets voor over hebben om tot in Pai te heraken! Maar ik moet eerlijk zeggen, het is echt wel de moeite.
Pai heeft mijn hart nu al gestolen... het is zo relax, klein, schattig en landelijk! De plek waar we slapen via Airbnb: The Dog House is letterlijk een omgebouwd tuinhuis oftewel een hondenhok voor mensen :D Hoe kom je er bij??
Dee is onze host en haar man Matt is er niet wanneer we arriveren, maar we worden nu al hartelijk ontvangen door haar.

Ives gaat even het centrum in om een motorbike te huren, terwijl ik met Dee aan de apero begin: pintje 'Leo' met wasabinootjes. Mijn eerste pintje, haha :D
Geef mij maar wijn hoor ;) maar t is wel lekker fris bij deze hitte.

We nemen snel een douche en proberen voor de zon onder is terug naar het centrum te rijden. In het centrum is elke avond een evening market op de straat met allerhande kraampjes,
gaande van streetfood tot juweeltjes, t-shirts... etc. We wandelen er eens door, maar we merken dat het hier in Pai zo kalm is qua toeristen dat de meeste foodkraampjes hun eten al een tijdje uitgestald staat.
Ik heb echter geen zin in een loempia die er al een uur ligt. We gaan dus lekker eten in één van de restaurantjes in het centrum. We vinden ééntje op de hoek dat bijna afgeladen vol zit, maar met Thaise naam.
Er is nog 1 tafeltje vrij en we bestellen een Tom Yam soep, Coconut fried rice en een visje met chili & lemon.

Onze soep wordt geserveerd in een speciale soepkom 'on fire'. Zo leuk! :)
De fried rice met coconut wordt dan weer gereserveerd in een verse kokosnoot, ongelooflijk lekker! I have a new favorite :p
En Ives zijn visje was ook meer dan in orde. We hebben ons weer omver gegeten... zucht :D

Nog een klein wandelingetje terug over de markt en dan in de pikkedonkere crossen over de plattelandswegen waar enkel wat kikkers springen, en dan hop... onze hondenmand in :)

Woef!

Ellen & Ives


 
Lunch with Mr Boon
Mm... Tom Yam soep!
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012