Koh Phangan - Krabi

Ban Sainai Resort

Om 7u gaat de wekker en dat prikt behoorlijk na onze laat-slaap ochtendjes :) We nemen afscheid van Joe & the dogs en een songthaew (pick up) komt ons halen om ons naar de pier te brengen. Er is geen luchthaven op Koh Phangan, dus moeten we terug varen naar Samui om daar een vlucht te nemen naar Krabi. 

De tsunamikust is nieuw voor ons, dus daarmee is ook Krabi onze 2e nieuwe plek die we bezoeken tijdens deze reis. Mijn neus zit nog altijd pottoe, en das ni zo fijn. In de kamer wil je de airco om een beetje af te koelen (buiten is het bijna 40 graden) maar voor mijne neus is zo'n wind boven het bed niet bevorderlijk... en dat heb ik vandaag geweten!

Omdat we de vroege ferry van 9u nemen, valt het ons meteen op dat hij nog niet halfvol zit - in tegenstelling tot 3 dagen geleden wanneer we hem naar Phangan namen! Ik denk dat met ongeveer 15 mensen alles weg gezegd is! Dat heeft als voordeel dat we nergens lang hoeven te wachten. De taxi trip van Nathon pier naar Samui airport is namelijk nog eens 45 minuten. Maar dat halen we zonder probleem. We hebben zelfs nog een uurtje wachttijd aan de gate, waar ik rustig mijn reisverslag kan bijwerken.

Het vliegtuigje van Bangkokair is klein maar comfortabel en brengt ons in amper 45 minuten naar Krabi. Bij het opstijgen nemen we nog enkele prachtige foto's van het turkooisblauwe water!

Op deze vlucht krijgen we zelfs een 'snack' haha... zelfs voor die korte tijd, ja :) Het is een broodje gebakken beton, met condens :) LOL Ik vind het maar niks, en het stinkt, dus mij ni gezien. Maar bij gebrek aan ontbijt deze morgen eet mijne Superman alles op ;)

In Krabi pikken we de bagage weer op - gaat heel snel - en aan de uitgang staat onze chauffeur weer te wachten. Deze keer geregeld via Krabishuttle, een maatschappij gerund door een Engelsman. De auto's zijn netter en wachten je op met een persoonlijk naambordje, voor dezelfde prijs als de geel-rode taxi's :) Lekker handig dus!

We stappen in de auto van onze chauffeur en doordat de airco in het vliegtuig zonet keihard stond te blazen, en het nu zo heet is buiten krijg ik een aanval van hoofdpijn. Tijdens de rit sluit ik dan maar mijn ogen en dommel bijna in slaap. We worden verwelkomd in een kei mooi hotel - Ban Sainan - en ik kan alleen denken 'shit, waarom voel ik mij ni toch zo rot??' :(

Zucht... maar goed, het is wat het is... wat we niet gedaan of gezien krijgen, moeten we dan maar eens voor terug komen.

We krijgen een lekkere iced-tea en een koud handdoekje ter verfrissing, heerlijk! We worden met een golfautootje naar onze Garden Villa gebracht. Wauw, wat een luxe! :) We leggen ons even op het bed en ook Ives valt in slaap na deze drukke voormiddag van 'reizen'. Het is inmiddels 14u hier, en mijn voorhoofd bonkt, mijn neus voelt compleet uitgedroogd en zit vast.

Ik probeer te slapen en we worden allebei wakker om 18u. We hebben in feite nog niks gegeten, buiten Ives en zijn betonnen vliegtuigbroodje :D Dus ik neem een douche en een Dafalganneke en we gaan iets eten in het hotel. Ik bestel een coconutshake en Ives de lime shake, lekker fris. Om te eten bestellen we calamari als hapje, en ik neem Pad Thai en Ives de Red Snapper met groene curry. Heel lekker gegeten, maar het restaurant was leeg; we zaten er gans alleen ;)

Met de buikjes rondgegeten wandelen we weer terug naar onze villa. Het was niet zo'n productieve dag vandaag als gehoopt, maar we halen dat hopelijk snel weer in.

Slaap lekker en tot morgen!

 

Ellen & Ives


 
Smelly sandwich!
Coconut shake :)
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012