Koh Samui - Koh Phangan

Coco Lily Villa's

Onze koffers zijn gepakt en we zijn weer klaar om verder te reizen, bestemming: Koh Phangan :)
Eerst nog even een ontbijtje nemen, een frans broodje met roerei en wat vers fruit, dat smaakt!

Om 10u30 nemen we dan afscheid van Bruno & Isabelle - onze B&B hosts. De minibus van Lomprayah ferry arriveert net op tijd om ons op te pikken en naar de pier te brengen.
We zijn de laatsten - zo blijkt - want het busje zit al aardig vol. De chauffeur racet als een zot door het binnenland naar het noorden van het eiland, en hoewel er weinig verkeer is via deze weg, begin ik toch te twijfelen of ik geen kotszakje nodig heb :-/

Op de pier geven we onze papieren af en worden onze namen op de lijst gezet voor de ferry naar Phangan. Bijbehorend stickertje wordt gekleefd op onze borst zodat je zeker niet op de verkeerde boot stapt ;)

Onze bagage wordt aangenomen en vooraan op de boot gestapeld. Het zonnetje brandt weer vandaag, we hebben het geweten!
In amper 30 minuten zetten we al voet aan wal van Koh Phangan, dat gaat supersnel.

Ook hier nemen we weer een minibusje dat we delen met andere mensen, en we worden als eerste gedropt bij ons hotel voor de komende 3 nachten.
Joe begroet ons - samen met heel wat honden - en begeleidt ons naar onze bungalow. Het is hier supergroen, rustig en gezellig :) We vinden het niet erg om geen hotel te hebben aan zee, dit is wat ons betreft ideaal: weg van al het hectische, cheap en prima in orde!

Ik had via mail aan Joe vooraf gevraagd of hij ons een scooter kon regelen, en dat heeft hij ook gedaan. 10 minuten nadat we zijn ingecheckt komt er al een kerel aangezoeft met onze scooter voor de komende dagen.

Blijkbaar zijn de regels vanaf vandaag veranderd, een kopie van je paspoort volstaat niet meer, je moet je echte paspoort inleveren tot zolang je de scooter houdt.
Daar zijn we niet zo scheutig op, maar als het niet anders kan...

Snel de douche in en omkleden en de scooter op! Het is ondertussen 14u en we willen nog wat doen! We rijden helemaal naar het noorden via het binnenland, en rijden zo weer de westkust naar beneden.

Onze eerste stop is Haad Salaad, een mooie baai waar her en der enkele toeristen liggen te zonnebaden. We zetten ons hier neer op een terrasje en ik bestel een verse kokosnoot :) Ives neemt de Lime Shake. De keuken is blijkbaar al toe - wat een teleurstelling is - want we hebben reuzehonger.

Als we daarna doorrijden verder naar beneden richting Thongsala, is het net van't zelfde: alle resto's leeg of dicht. Blijkbaar zitten we op island-time en gaan de meesten pas open om 17u. In Thongsala vinden we nog wel een terrasje, uitgebaat door een Fransman, die gelukkig nog wel wat wil klaarmaken :)

Ik bestel de chicken-cashew en Ives zoals altijd: Pad Thai :)  We smullen tot onze buikjes zijn rond gegeten en beginnen dan een beetje moe te worden.Tijd voor een siesta, het was een vroege ochtend en zo zijn we dus ook wat sneller moe vandaag ;)

Tot morgen!
Ellen & Ives


 
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012