Last day in (Buda)Pest

Ook vandaag doen we het rustig aan. De wekker gaat zelfs pas om 9u en om half 10 zitten we pas aan het ontbijt met merkelijk minder drukte dan zondag en maandagmorgen. Wat gaan we vandaag doen?  Hm… na veel nadenken gaan we het een beetje rustig doen vandaag en besluiten we van deze morgen naar de Grote Markthal te lopen. Deze ligt net voor de brug die leidt naar Gellért, en is de grootste overdekte markthal van Budapest en een ware toeristenattractie. Beneden vindt je voornamelijk etenswaar van slager tot groenten, honingwaren en paprikapoeders -en pasta’s. Op de bovenverdieping heb je dan weer allerlei souveniers, sjaaltjes, en andere prullaria :) Geen meerwaarde  voor onze trip aan Budapest, maar het gebouw an sich is wel een must om te aanschouwen! Ik heb me alleszins toch laten verleiden aan een sjaaltje, om me te warmen in het koude vliegtuig voor de terugreis.

Na ons marktavontuur nemen we plaats aan het eerstvolgende terras, en dat ligt – hoe kan het ook anders – aan de brug van de Donau, met zicht op Gellért. De Limonade is weer van de partij en dat smaakt!

De zon prikt weer neig, en we slenteren door de schaduw dan ook helemaal te voet naar de shoppingplaza. Ives wil ook een vestje voor onze terugreis (de heenvlucht was nogal koud!) en koopt zichzelf een hoodie voor € 5. Zoals gisteren reeds vermeld willen we vandaag ons avondmaal/late lunch afsluiten met lekkernijen van de Food Trucks bij Karaváns, dus lopen we die richting uit. Dat kan natuurlijk niet zonder een tussenstop bij Gelarto Rosa, hét lekkerste ijsje van Budapest! :)

Ik kies deze keer voor Olive Oil Ice cream & Basil Lemon Sorbet…. Zalige combi! Wanneer het ijsje helemaal is opgesmuld zijn we er bijna en zitten we aan één van de picknicktafels onder een schaduwrijke parasol. We hebben net de pech dat we een groep van 15 mensen met gids voor ons hebben, waarbij quasi bij elke foodtruck een wachttijd is van 30 minuten… zucht.

We hebben nog maar een uurtje de tijd om tot aan het hotel te geraken, want onze taxi haalt ons stipt op om 16u45. We kiezen dan maar voor het Thaise kraam, en dan wel meerbepaald voor de Pad Thai (memories!) niet origineel Hongaars dus, maar wél lekker! :-)

Smullen doen we, en zitten dan ook na zo’n kartonnen doosje noedels EIVOL ;-) Geen plek meer voor dessert of wat dan ook! Tijd om ons eten te laten zakken bij een laatste wandeling richting hotel. Gelukkig is het niet langer dan 10-15 minuutjes stappen.

We vragen aan de receptie onze bagage op, die veilig opgeborgen werd voor ons. En de receptioniste vraagt ons of we nog willen gebruik maken van een douche in de kelderverdieping – gratis! :) Wauw, wat een service! Helemaal blij dat we niet geplakt en gezakt in andere kleren moeten stappen, maken we gretig gebruik van haar aanbod en douchen ons snel in hun wellness-gedeelte.

De taxi staat al te wachten en brengt ons in een spurtje van 25 minuten naar de luchthaven, waar we met enige vertraging weer terug vliegen naar ons Belgenlandje.

We hebben echt enorm genoten van Budapest, van de pracht en praal, de heerlijke gerechten, de supervriendelijke mensen, de luxe en grandeur van het hotel, en dat alles voor een superkleine prijs. We komen zeker nog een keertje terug!

Ellen & Ives

 


 
Gelarto Rosa :p
Lunchtime @Karaváns
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012