Biking Budapest

Om 7u in de ochtend word ik wakker en merk ik plots dat we gewoon doorgeslapen hebben! Haha :) Het kan ons maar deugd gedaan hebben! City-trips bij deze temperatuur zijn dan ook wel een beetje vermoeiend ;-)

We gaan weer naar de ontbijtruimte en snoepen van al dat lekkers. Ondertussen bedenken we een plan voor vandaag. We hebben niet veel zin om alles opnieuw te voet te doen in deze hitte, dus gaan we een fiets huren bij Yellow Zebra, tevens de verhuurder van de segway van zaterdag.

Een dik kwartier wandelen later, staan we al bij hun op de stoep en betalen we netjes nog geen 20 euro voor 2 fietsen. De fietsen zijn bijna brandnieuw en hebben 3 versnellingen. Gaat helemaal goed zo! We stoppen onderweg heel veel, zo kocht ik onderweg in de Goa Home shop 2 heel leuke (theelicht) sfeerlampjes voor thuis. Mijn eigen souvenir :-)

Het eerste waar ik opnieuw naartoe wil is het Parlement, dat was zo’n indrukwekkend gebouw! We parkeren onze fietsen aan de zijkant van het gebouw en lopen er helemaal rond. We verbazen ons ook over de horde toertisten die selfies nemen van zichzelf met de wachters. Beschamend! :-) We snappen er niks van…

Als je voor het gebouw staat met de Donau die achterlangs loopt van het Parlement, ligt links van het Parlement (aan het water) de memorial om de Joden te eren die hier werden vermoord.

Deze Joden werden tijdens de 2e Wereldoorlog verplicht hun schoenen uit te trekken en werden vervolgens per 3 geketend. De middenste persoon werd dan neergeschoten en sleurde vervolgens de 2 andere mensen zo mee de Donau in waar ze zouden verdrinken. Een enorm tragisch verhaal…

De schoenen die hier liggen zijn nog steeds een aandenken van deze gruwelijke daad.

We fietsen weer verder, en stoppen ter hoogte van het gezellige en hippe terras Raqpart, gelegen in de schaduw van de Kettingbrug, met zicht op de stad Buda en de Donau. We nestelen ons hier aan een tafeltje en bestellen meteen ons favoriete, verkoelende drankje: de huisgemaakte Limonade!

Hier in Budapest vindt je dat overal: sodawater, veel limoen, citroen en appelsienblokjes, ijs en een beetje suikersiroop (but not too much!) Zalig drankje! :-) Na een uurtje houden we het voor bekeken en rijden we verder over de Kettingbrug naar de Funicular (recht aan de andere zijde van de Kettingbrug) waar we de tram naar boven nemen voor een adembenemend zicht over de stad van Pest.

Enkele kiekjes later wandelen we de trip weer te voet naar beneden, halen onze fietsen van het slot en rijden via de waterkant van Pest zo naar het Margaretha eiland, bereikbaar via de Margarethabrug.  Het eiland is zo’n 2,5 km lang en is zowat de ‘groene long’ voor iedereen uit de stad die hier even wil verpozen in het groen, aan de fontein die danst op de maat van de muziek. Fervente lopers kunnen zich uitleven op het atletiekpad dat volledig aangelegd ligt rondom het park, en fietsers kunnen het eiland rondfietsen naar hartelust via de asfaltwegen.

We nemen alweer een stop om onze dorst te lessen en dat doen we bij de ‘Atletiekbar Sipppp’ net gelegen aan de slagboom links, als je van de brug het eiland binnengereden komt.  Het lounge terras nodigt meteen uit om te gaan zitten met zicht op de Donau en de brug (nee, dit verveelt nooit!) hihi :)

Na onze zoveelste limonade is het dan ook weer hier tijd om verder te rijden, en we rijden via de Margarethabrug opnieuw de stad Pest in, om zo de fietsen weer in te leveren achter het gebouw van de Opera, bij Yellow Zebra.

Via de Opera lopen we helemaal binnendoor via de kleine straatjes naar het hotel en ontdekken onderweg een zijparking waar de poorten van open staan met rijen Foodtrucks en gezellige parasols! (Kazinczy Utca = straatnaam) Wat een pareltje! :-) Helemaal blij met deze ontdekking lopen we hier een beetje rond en wagen ons aan een kleine aperitief, aangezien we vanavond al gepland hadden van om de hoek van het hotel te gaan eten.

We delen een hap, iets héél typisch hier in Hongarije: Langós (een gefrituurd deeg met geitekaas besmeerd en getopped met rucola) Zoooo lekker!! Het deeg is krokant vanbuiten, mals vanbinnen… en het proeft een beetje als een hartige smoutebol :D

Karaváns is open iedere dag vanaf  12u30, plan hier zeker een bezoekje in als je naar Budapest gaat! ;-) 

We slenteren weer door naar ons hotel voor een mini-siësta en een douche. Het adresje waar we vanavond gaan eten ligt eigenlijk maar net om de hoek (Fiktiv), en is op aanraden van Sophie en Yannick, die hier vrijdagavond voor ons arriveren, zelf zijn gaan eten. Je kan zowat vanalles krijgen, maar de burgers zijn toch de main-choice :-)

Ik bestel een burger met Camembert en Cranberry jam en Ives de New York burger. Ze zijn werkelijk om duimen en vingers bij af te likken… ZO goe! :D We kunnen beiden vaststellen: aan lekker eten alvast geen gebrek hier in Budapest ;-)

Rond elven duiken we ons bedje in voor een welverdiende nachtrust, morgen is het alweer ons laatste dagje! Wat gaat het snel…


 
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012