Kuurcultuur @Gellért: step back in time!

Vanmorgen slapen we tot 8u30, en omstreeks 9u15 zitten we al aan de ontbijttafel. Het is duidelijk veel drukker dan gisteren en we vinden nog net een tafel voor vier.

Vandaag is het zo mogelijk de heetste dag tijdens deze citytrip en we kiezen er dan ook voor om bij 41°C een bezoek te brengen aan één van de Thermen van Budapest; nl. de Gellért Baths.

Gisteren konden we al een blik werpen op de Szechenyi Baths, maar dat was overstelpt met mensen en vooral ook krijsende kinderen… daar hadden we geen zin in. Gelllért is een prijsklasse hoger, met een minder uitgebreide keuze aan binnenbaden, maar het is zomer en warm, dus we hebben niet zonodig behoefte aan warme thermale baden ;-)

Met de bikini’s en de badhanddoeken in de aanslag, rijden we met de taxi in amper 10 min naar Gellért, aan de rand van de Donau, en ook aan de overkant van de brug, in Buda. Het gebouw is alweer grotesk met zijn pracht en praal… het straalt één en al oude allure uit. We hebben de baden alvast geboekt via de hotelreceptie (prijs is identiek) en dat bespaart ons aanschuiven in de rij. We krijgen bandjes voor onze kleedkamers. Je hebt in de baden van Budapest nl. 2 soorten tickets: met locker of met cabin. Degene met locker zijn die waar je je gezamenlijk omkleedt, en de cabins daar kleedt je je privé om, en laat je ook je spullen achter in de cabin. De prijs is om en bij de 15 euro pp. voor een cabin in Gellért met onbeperkte dagtoegang tot de baden.

Er is veel volk, maar niet noemenswaardig dat je het gevoel hebt dat je niet meer bij in het zwembad kan ;-) Het buitenbad is trouwens ook een golfslagbad, echt geweldig! We voelden ons weer even 15 jaar toen we de golven trotseerden! Haha… :)

Na een uurtje of 4 hier te hebben afgekoeld, de baden te hebben geprobeerd (ook binnen), houden we het voor bekeken, en is het rond 15u tijd voor een lunch/avondeten. Yannick en Sophie nemen rond 17u30 de taxi naar de luchthaven, en wij eten ineens met hun mee. Dat doen we bij de Brasserie Gellért, in één van hun gezellige loungebanken op het terras. Het is zalig toeven bij de ventilator die nu en dan wat mist in je gezicht gooit ter afkoeling :D

Wij nemen een katvis met aardappeltjes, Sophie de knapperige kip met geitekaaspuree, en Yannick de steak. Allemaal weer prima in orde!

Om half 6 nemen we dan afscheid van hun, het was een blij weerzien en de afgelopen 2 dagen waren weeral memorabel :)

We besluiten om zelf een siësta in te lassen, van een zwemdag wordt je lui :p en bovendien zijn we allebei goed verbrandt op onze schouders. Insmeren die handel en even oogjes toeknijpen op het bed.


 
Gellért swimming!
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012