Besluit

We waren een beetje voorbarig over Thailand. Temeer omdat we in Azië enkel Bali nog maar bezocht hadden, en dit veel minder bezoedeld was door toeristen (destijds toch).

Desalniettemin zijn we aangenaam verrast door Thailand, en vonden we het veel westerser dan Bali. De absolute hoogtepunten waren natuurlijk onze uitstappen:

- het "Pamper a Pachyderm program" met de olifanten in Chiang Mai in Elephant Nature Park
- kookles bij 'A lot of Thai' in Chiang Mai
- fietstocht Colors of Bangkok, bij Recreational Bangkok Biking

maar ook Chiang Mai City heeft ons hart gestolen, het is een stad, zonder een stad te zijn. Het is veel minder vermoeiend dan Bangkok. Waarbij Bangkok met de temperaturen van 37 graden en de duizenden taxi's mij meer het gevoel gaf in Las Vegas te zijn.

We willen dan ook absoluut meer zien van Chiang Mai en de omringende dorpen. Maar dat zal voor een volgende keer zijn :)

Koh Samui was ook superleuk, zij het dan Lamai Beach waar we verbleven. Ons hotel verhuurde ook zelf scooters, waardoor we nooit echt problemen hebben gehad met de zogenaamde 'scams' waarbij scooterverhuurders je zogezegd betichten van bijkomende schade aan de scooter.

We deden echt alles met de scooter, en het is echt veilig. Enkel het links rijden is een beetje wennen, maar verliep verder perfect! Het is ook leuk om zo alle verschillende badplaatsen te verkennen, en zoals reeds gezegd: Lamai Beach was een goeie keuze voor ons, we zouden nergens anders willen verblijven mochten we opnieuw gaan.

Koh Tao is de plek om te rusten. Meer dan duiken en snorkelen kan je er niet doen. Dus voor ons waren de 3 dagen meer dan voldoende, al hebben we natuurlijk geen tijd gehad om alles te zien. Omdat we min of meer genoeg betaalden voor deze bijzondere villa, wilden we op zijn minst ook één volledige dag gewoon genieten van onze private pool :)

De 2e dag was heerlijk in de voormiddag bij Nang Yuan Island (zeker de moeite om te gaan bezichtigen, maar vanwege druk toeristische toestanden vanaf 10u30, best zo vroeg mogelijk gaan (gaat pas open om 9u30). en net zoals ons éérst de top beklimmen voor de view van het eiland (dan ben je er nog alleen) en dan snorkelen. Als je hiermee klaar bent wil je echt niet op het strandje blijven plakken met die hordes toeristen :

Kleine samenvatting:

Lekkerste eten: alles bij Cooking Love restaurant (lees: gat in de muur) in Chiang Mai
Lekkerste dessert: Fried Banana, gewoon op één of andere markt
Leukste hotel: allemaal! :) we hebben echt nergens een minder hotel gehad, elk hotel was prima op elke locatie.
Lekkerste cocktails/beachbar: Fizz Beachlounge @ Koh Tao
Lekkerste ice-cream: Leonardo's @ Lamai Beach (Koh Samui)
Minst leuk: de file's en stilstaande taxi's in Bangkok, echt een ramp!
Shopping paradise: Chatuchak Market@ Bangkok en de Sunday Evening Market in Chiang Mai
Goedkoopste footmassage (én goed!!): buiten op een stoeltje op de Sunday Evening Market in Chiang Mai
Leukste food market: de Sunday evening Market in Lamai Beach (Koh Samui)
Lekkerste niet-alcoholische drankje: de Lime shake!!


 
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012