Koh Samui

Day 2 in Koh Samui... we zijn echt zo moe, en voelen ons haast schuldig als we de wekker voortduwen :(  Deze keer is het alweer pas 10u30 als we ons uit het bed sleuren! Zo raar... dat hebben we echt nog nooit meegemaakt op vakantie! En 's avonds voor geen meter in bed te krijgen!

Alleszins, we zijn nog net op tijd voor een laat ontbijtje en houden het bij toast en confituur en een yoghurtje ;) Maar omdat het zo warm is, kunnen we gewoon niet anders da toch nog snel in ons zwembadje hier te duiken... zalig!! Na een halfuurtje afkoeling houden we het voor bekeken en rijden we naar Leonardo's Ice Cream Factory, zoals gisteren beloofd gingen we daar eens een kijkje nemen. Maar blijkt dat om net voor twaalven de shop closed is, zonder teken van leven en ook geen openingsuren aan de muur. Das jammer! Dan rijden we door naar Mae Nam Beach, maar we rijden via de Mountain Road, helemaal binnendoor met redelijk steile hoge wegen, om daarna heel steil weer naar beneden te gaan :p en maar hopen dat de remmen van de scooter het niet begeven!!

Na 25 minuutjes rijden, arriveren we in Mae Nam Beach. Niet heel toeristisch, en strand héél smal. Hier hebben we het dan ook snel gezien. Next is Bophut Beach, hier parkeren we even onze scooter en zetten we ons meteen bij een bar aan het strand voor een zalige Lime Shake! We blijven hier een tijdje zitten en bestellen een Thais slaatje, Ives met seafood en ik met kip. Lekker, maar naar toeristische normen vrees ik, zo aan het strand... Enfin, genoten hebben we in ieder geval!

We lopen de strandboulevard nog af en ik loop enkele shops binnen, maar niks dat me bevalt. Juist een kleine monkey, het kindje van één van de shops... zo'n schattig kind, helemaal niet bang! haha... Kruipt meteen bij Ives op de scooter, ik denk dat ze misschien 2,5 jaar oud is :) LOL 

Next stop =  Chaweng, oftewel stinky city!! My God, dit hou je niet voor mogelijk, zo stinken!! Je kan de geuren hier vergelijken met 10 groene containers die al dagen openstaan... hoe kan een mens hier nu willen eten?? We snappen het niet. De restaurants en de hotels zijn prachtig, maar de stank is niet te verdragen vinden we. Het is ook superdruk aan die kant, luide muziek, veel meer shops, maar ook veel meer toeristen. Het Ibiza van Samui zeg maar :) We zijn blij dat we het snel even gezien hebben, maar ook zo blij dat we weer wegkunnen! 

We gaan op zoek naar Laemdin Market, naar onze wok! Die markt ligt in Chaweng, maar op weg naar Lamai Beach, komt goed uit! :) Na 2x gevraagd te hebben waar het juist was, bleek dat we op amper 200 meter ervanaf waren, zo makkelijk kan dat soms zijn ;) We wandelen echt als enige toeristen over de markt :) Mensen lachen vriendelijk, en we voelen ons helemaal niet ambetant. Ik vraag naar een "Kataa" + wat gebarentaal :p en iemand neemt ons mee naar de grootste bollenwinkel allertijden, what is this?? hahahaha...

Van tupperware tot pannen, tot swiffers allerhande... je kan het niet eens een huis noemen! In een open vervallen krot puilt het gewoon uit van het 'huisgerief', alles zit verpakt in plastic, hangt vol met fijn stof... maar is wel nieuw ;) Er zijn veel wokken van allerhande formaten. Wanneer we één gekozen hebben betalen we 330 baht, oftewel 9 euro :) we kiezen ook nog een mes uit waarmee we ook gewerkt hebben in de kookles, zo'n echt Thais mes :D voor geen geld. 

Alles in the pocket en nu naar het hotel! We rijden ongeveer 15 minuutjes en het is al goed donker aan het worden. We laden alles uit, nemen snel een douche en gaan naar Lamai Beach. Hier kiezen we langs het strand een gezellige eettent uit - Bamboo Restaurant. Het is er volle bak, en je kan hier je eigen visje kiezen aan de BBQ, het wordt er gewogen en je betaalt per gewicht. Ik neem de zonnevis en Ives de White Snapper :) om te drinken nog een Moscow Mule en een Gin Tonic...mmmmmmm... :)

Nog een beetje shoppen naderhand en dan gebeurt het... ik stomp mijn teen tegen de trottoir met mijn gegaap naar de winkels en het vel bovenop mn teen volledig weggeschaafd... verdorie! :( Bloed loopt eruit, Thai uit de winkel spurt erbij... zo lief :) Ze geven me een stoeltje, gaan met Ives naar de Family Mart aan de overkant voor plakkers (ze begrepen hem niet toen hij alleen ging en probeerde uit te leggen wat er aan de hand was, en dat hij plakkers zocht, haha) en voila, het is gefixt ;)

Now it's bedtime, morgen nog een laatste dagje Samui, dan is het weer tijd om een ander eiland te verkennen! 

PS: ik merk zonet dat de kaartlezer van de foto's het niet meer doet :( dus voor vandaag even geen foto's... ik zoek morgen naar een oplossing!

Tot morgen!

Ellen & Ives


 
Ons nieuw vriendje :)
We have a winner!! Kataaaaa :p
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012