Chiang Mai - Koh Samui

Om 7u gaat de wekker alweer, en het gaat steeds beter en beter met opstaan :D

We checken uit om 7u30 want dan staat onze taxi chauffeur al klaar om ons eerst te brengen naar de Wat Doi Suthep, en daarna rechtstreeks naar de luchthaven. We rijden er ongeveer een uurtje op, en we laten de bagage bij aankomst ook achter bij de chauffeur. Hij wacht op ons tot we klaar zijn.

De 500.000 trappen naar boven, voelen we goed! :O De Doi Suthep is echt gelegen op het topje van de berg, en daarvoor moet je dus heel wat trappen trotseren! Boven wordt je niet alleen getrakteerd op een prachtige tempel met Chedi, maar ook op een wijds uitzicht op Chiang Mai, en dan pas zie je hoe groot de stad is, met maar liefst 5 mio inwoners!

We trekken onze schoenen uit voor we de tempel mogen betreden. Schouders moeten bedekt, en korte rokjes of korte shorten zijn uit den boze. We zijn bijna alleen hier, dat is het voordeel van vroeg te komen! Om 9u zie je de horden bussen al bosjes mensen droppen die de trappen bestijgen. Gelukkig zijn wij er dan al klaar mee ;)

We lopen rond in de tempel en verbazen ons over al dat goud, al die offers, heerlijke bloemengeuren... Ik doe een gifte en laat me ook zegenen bij de monnik, die heel wat Thais uitkraamt en tegelijkertijd met zijn kwast me onderspetst met water tot het van mijn neus druipt :) Ik krijg hierna van hem een wit lintje for 'good luck' rond mijn linkerpols.

Tijd om door te rijden naar de luchthaven! We checken in bij Airasia, en wachten slechts een uurtje om te boarden. Gaat allemaal supervlot hier. Weer voornamelijk Thai die op het vliegtuig zitten met dozen en zakken vol verse aardbeien, een heel vreemd gezicht :)  Het ganse vliegtuig ruikt naar aardbeien! haha...

In amper 1u en 15 minuten landen we op Surat Thani. Ik heb dus een momentje tijd gekregen om de blog bij te werken ;) Er is maar één bagageband hier, dus ver moet je het niet zoeken. We staan quasi meteen buiten en zien 5 bussen staan, het is ons niet duidelijk dewelke we moeten nemen, en er komt een mevrouw op ons af met walkie talkie die in haar meest onverstaanbare engels duidelijk maakt dat we naar binnen een ticket moeten halen (wat ons eerst vreemd leek, daar deze transfer inclusief was bij de vlucht). We gaan opnieuw naar binnen, laten onze boardingpasses zien, en ja hoor :) we staan op een lijst!

We krijgen nog bustickets en een stickertje op onze kleren geplakt, klaar om in de meest gruwelijk warme kitsch-bus te stappen. Alle luchtblazers op de bus staan volle bak te geven, en dat 'hoor' je, maat je voelt helemaal niks :( en het is buiten zo heet... dus binnen met gesloten deuren en ramen op de bus - zo mogelijk nog erger.

Ik val in slaap op de bus, ben zo mottig als een krab. Na een uur en half word ik wakker en plakt alles. Mensen hun zweetaroma begint te overstijgen, wat ben ik blij dat we van die bus af mogen!!

We worden gedropt aan Donsak Pier, voor onze laatste overtocht naar Koh Samui eiland. Aan boord van de Raja Ferry (de maatschappij waarmee Airasia samenwerkt) kabbelen we 2 uur richting het eiland. En met 'kabbelen' bedoel ik echt heen en weer schommelen... ik doe bewust mijn ogen dicht en probeer te slapen anders zie ik zo groen als een komkommer :p Slapen is niet makkelijk met 3 huilende baby's en 10 spelende, schreeuwende kinderen :-/ Adventure it is :) Zeker wanneer je met een volle blaas richting de toiletten zet... OMG!! Ik heb nog nooit zo'n gore WC gezien... de zwarte smeer die plakt op de vloeren, water dat in de hoeken van de ruimtes blijft staan, en het toilet waarop je gehurkt moet hangen, bah! But when you gotta go, you GOTTA go :D

Blij wanneer we eindelijk aanmeren aan de Lipa Noi Pier, waar de chauffeur van ons Hotel - Sallamai Resort - ons staat op te wachten. In 20 minuutjes staan we voor het hotel en wordt de bagage voor ons naar binnen gedragen. Isabelle en Bruno is een sympathiek Frans koppel die dit kleinschalig hotelletje openhouden. Het is ook gelegen aan de meest rustige kant: Lamai Beach. Voor drukte en uitgaan moet je naar Chaweng.

We hebben nog een hongertje en worden geadviseerd door Bruno om typisch Thais te gaan eten bij Khun Chai's Kitchen hier 200 meter verderop aan de hoofdweg. We gaan eerst een douche nemen om ons een beetje op te frissen want zo'n hele dag reizen daar voel je je redelijk "plakkie" van :p

Bij Khun Chai's is het rustig, slechts één tafel is gevuld, en dat is - desondanks die gedachte - geen slechte voorbode! We smullen van een gestoomd visje in kruiden, Tom Yam Koong soepje met scampi en Pad Thai! mmmmmmmm... Chai is een echte keukenprinses! En een hele sympathieke ook, ze geeft ons zelfs tips waar we morgen met de scooter naartoe kunnen gaan :) We sluiten de heerlijke avond nog af met een sticky rice mango dessert en duiken dan ons bedje in... tijd om wat te gaan dromen van morgen! ;)

See you tomorrow!

Ellen & Ives


 
Crazy Bus tourists! :D
Goorste WC ever!!
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012