Chiang Mai

Goeiemorgen jetlag, het voelt alsof er 2 vrachtwagens over ons zijn gereden... auw... :(

De Sundaymarket gisterenavond was zo leuk... maar ook wel supervermoeiend. Kijk voor een update over de markt even terug op voorgaande pagina ;) 

It's my birthday today!!! Joepie... weer een jaartje ouder en wijzer én een bestemming rijker, die ons tot nu toe prima bevalt! :) Ik heb een aantal kaartjes meegekregen om hier te openen, zo leuk!! :)  Ives heeft geen oog dichtgedaan en heeft sinds enkele dagen echt last van zijn nek die vast zit, het lijkt er niet op te beteren.

Om 9u30 begeven we ons naar de receptie waar we wachten op Kwan, de man van Yui die ons kookles gaat geven. Yui is befaamd om haar kooklessen in Chiang Mai, maar geeft ook kookles over de hele wereld, New York, India, zelfs Antwerpen :) Wanneer we aankomen bij haar thuis in de buitenkeuken, zien we dan ook foto's hangen met enkele bekende chefs, waaronder Gordon Ramsey. We koken vandaag met 9 personen, een heel leuk koppel uit Chicago, China, moeder en dochter uit Brisbane en Kate uit Londen.

Yui geeft ons meteen al een kookboekje mee waarin alle recepten staan van vandaag, alsook enkele andere. We gaan van start met een echte Pad Thai schotel, voor ons de eerste keer dat we dat klaarmaken én eten. We bakken look, tofu, kip en gooien daarbij glasnoedels, lenteui, tamarind, vissaus en een eitje! Mmmmmm... afgetopt met chilipeper en gehakte pindanootjes. This is my favorite dish!! 

We eten telkens meteen ons eigen bereide schoteltje op, en maken dan het volgende klaar. Eigenlijk hebben we onwaarschijnlijk veel gegeten, we zijn blij dat we voor vanavond geen etentje hebben voorzien! Na de Pad Thai maken we een kip met curry (groene of rode) met heerlijke bruin-witte rijst. Het derde gerecht is dan de alombekende Tom Yam soep, een heldere soep met scampi, citroengras, lime leaves, chilipeper, champignons en tomaatjes. Mmmmmmm... een echte smaakbom! :p

Wanneer we zo goed als ontploffen na deze superlekkere gerechten deelt Yui mee dat het tijd is voor ons 4e gerecht: Kip met cashewnoten. Oh my God... waar gaan we dat nog steken?? :O Het gerecht is in amper 2 minuten klaar, supereasy, superlekker... 

Na de 4e schotel maken we ons klaar voor een lokaal marktbezoek, waar we van Yui uitleg krijgen over de lokale ingredienten. Het is gewoon ongelooflijk heet buiten, bijna ondraaglijk warm. Ook tijdens de kookles hebben we het moeten stellen met een ventilator, airco is voor velen onbetaalbaar. Needless to say dat ik gewoon het zweet over mijn lijf voelde lopen :s 

De verfrissende lime shake op de markt, was méér dan welkom! En bovendien ook verslavend lekker... gecrushed ijs in de blender met 2 geperste limoenen en een heel klein beetje suiker: yummie!! Dat schenken ze dan in een plastic zakje met een rietje erin :D Geweldig...

Na een uurtje op de markt vertoefd te hebben - weg van ons kookvuur - zetten we opnieuw richting kooklessen, er zijn nog 2 gerechten die we moeten maken: spring rolls en dessert: sticky rice with mango. De spring rolls zijn ook supermakkelijk te maken, en het dessert is ook zo klaar. De rijst wordt na het stomen gewoon ondergedompeld in dikke kokosroom met bruine suiker en een snufje zout. Heel smeuig en vol van smaak! Daarbovenop enkele plakjes verse mango, and that's it! ;-)

We sluiten deze leuke cooking class af om 17u30 en worden weer teruggebracht naar het hotel, waar we weer worden opgepikt om 19u voor onze spa-behandeling bij Kiyora Spa :) Amai... da gaat zalig zijn... ik heb het gevoel dat ik meteen in slaap ga vallen... haha :)

Kiyora Spa is een prachtig paradijsje, helemaal zen met houten wandelpaadjes, vijvertjes en zen-muziek. We worden verwelkomd met gemberthee, en moeten 10 minuutjes wachten waarop we een fiche moeten invullen of we allergieën hebben, zones die extra behandeld moeten worden, etc... Daarna is het tijd voor onze spa package.

Onze voetjes worden eerst gescrubd met limoen en papaya sugar :) daarna leggen we ons neer en worden we van top tot teen gescrubd (dag bruin kleurtje ;-) en ingepapt met dead sea modder :) Ik herinner me er niks meer van, alleen toen ze me wakker maakte om de modder er af te spoelen onder de douche... haha... t zal dus zeker goed geweest zijn ;) Na de douche zijn ze begonnen met de full body massage... my God, ik heb spieren gevoeld waarvan ik niet eens wist dat ik ze had!! NOT in a good way... ik ben echt gepijnigd geweest, hahaha... alles wat vast zat is nu wel losgekomen, t was een pijnlijke affaire!

Jammer genoeg had ik een stevige masseuse qua grip, die van Ives heeft hem eerder geaaid in plaats van gemasseerd zei hij ;-) We hadden beter gewisseld! Alleszins, we zijn weer op en top, alleen de slaap ontbreekt, doodop zijn we... Zelfs tijdens de kookles heb ik vaak moeite gehad om mijn ogen open te houden :)

Na afloop kregen we nog een gemberthee en kwamen 2 jonge dames al zingend de ruimte binnen met een taartje en kaarsjes :D Geweldig... I felt weally special! hihi... We hebben der natuurijk een stukje van geproefd... al zijn de Thai absoluut beter in hun Thaise gerechten dan de patisserie, maar 't is het gedacht dat telt! So sweet...

Maar dan... bij aankomst op de kamer van het hotel, stond er ALWEER taart te wachten, haha... ook het hotel was me niet vergeten ;)) haha... Het was een memorabele "sweet 35" birthday, zo mogen er nog komen! ;-)

But first: bedtime... sweet dreams!

Ellen & Ives

 


 
Pad Thai ingredients!
Lime shake uit een zakje :)
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012