Brussel - Bangkok - CM

Eindelijk is het zover: vakantie! :) Het is de eerste keer dat we zo vroeg op het jaar vertrekken, maar we hebben er geen spijt van om de zomer net wat vroeger in te zetten ;-)

Om 14u15 vertrekken we vanop Zaventem met Emirates. Alles verloopt stipt en vlot, en aan boord van deze Emirates Boeing 777 verheugen we ons al op de luxe! Wauw... wat een verwennerij! Stickertjes die aangeven of je wil gewekt worden om te eten, een mega scherm met duizenden films om uit te kiezen (United Airlines, Delta en American Airlines mogen hier gerust een voorbeeld aan nemen! Wat een verschil...) We krijgen wijn, sterke drank, alles à volonté, zonder bijbetalen. Enkel Champagne wordt aangerekend aan 15 USD ;-) En als kers op de taart krijgen we een menukaart onder onze neus geschoven! :-O Say what?! haha...

We hoeven er geen tekening bij te maken dat we meer dan blij zijn om te vliegen met deze vliegmaatschappij.

De vlucht duurt 6 uur en met een film, lekker eten en een ijsje voor het landen zijn deze uurtjes zo voorbijgevlogen :) In Dubai kijken we de ogen uit ons hoofd: sjieker dan sjiek, hier is ook op geen dirham gekeken ;-) Veel Aziaten die hier rondlopen met een mondmasker, dat valt meteen op.

We hebben een lay over van 3 uur, maar met het ontschepen, nog wat souvenirshops afschuimen en boarden duurt het niet lang of we zitten al op ons volgende vliegtuig: de A380, het paradepaardje van Emirates :)) Ook nu krijgen we weer een menukaart met lekkers, maar dan ontbijt. Het verbaast me dat je om 2 u 's nachts in Dubai toekomt om daarna in het vliegtuig amper na 1 uur in de lucht te hangen, de zon alweer ziet opkomen.

De tijd gaat hier heel erg snel zo, jetlag here we come... het lukt ons beiden amper om de slaap te vatten, en ik laat de tijd dan ook wegtikken met 2 films nog wel: "Paddington" (geweldig schattige film!) en "If I stay". Voor we het weten landen we in Bangkok, 12u30 plaatselijke tijd, en meteen ook met een halfuurtje vertraging.

Omdat we een binnenvlucht nemen naar Chiang Mai, dienen we van de oude luchthaven te vertrekken, en die is niet hier, maar een uurtje rijden hiervandaan. Don Muang Airport, daar waar alle budgetvliegtuigen vertrekken! We stappen in een taxi en laten ons voeren via de tolweg naar Don Muang Airport. Het is inmiddels 14u30, en we stijgen op om 16u30.

Onze taxichauffeur is een vrolijke vent, en babbelt er op los, is het niet met ons dan ratelt hij maar door zijn GSM... hij zegt ons dat de eerste tol moet betaald worden: 75 baht. Ik geef hem een briefje van 100 en bij de volgende stop vermeld hij dat er nog 2x tol betaald moet worden, 50 en 60 baht. Ik geef hem ineens nog een briefje van 100 baht en zeg hem dat het OK is.

Maar bij de laatste tol vraagt hij nog 10 baht bij, dus die gluiperd deed of hij niet meer wist van de eerste 100 baht die ik had gegeven! :)) Trukken van de foor, ik heb hem gelukkig al lachend gezegd dat hij al 200 gekregen had, dat het niet klopte waarop hij meteen lachte en confirmeerde dat dat zo was... hij was het 'vergeten'... jaja... :p
Gelukkig maakt jetlag mijne geest nog ni ZO troebel ;-) maar t was zeker geen verkeerde kerel. Tot hiertoe nog geen rare dingen meegemaakt!

In Don Muang Airport barst het van de fastfoodketens: KFC, Starbucks, MC DO, Burger King, Krispy Kreme :D We wanen ons even terug in Amerika, al is er op deze luchthaven nagenoeg geen enkele toerist te bespeuren. Toeval? Geen idee... alleszins, we voelen ons niet ongemakkelijk, deze laatste vlucht is alsof we de bus nemen. Mensen op het vliegtuig hebben allemaal shoppingtasjes bij van Bangkok, alsof ze 'even' zijn gaan shoppen in Bangkok en weer terugvliegen naar Chiang Mai. Grappig!

In amper een uurtje staan we dan eindelijk om 17u30 plaatselijke tijd in Chiang Mai, dan nog een kwartiertje met de taxi en dan is er paradise... The Rimping Village :) aaahhhhh...
Personeel komt met zn vieren buitengelopen om de bagage over te nemen, we krijgen een appelsapje en koude handdoekjes om ons te verfrissen terwijl we inchecken. Ives is doodmoe, ikzelf heb het er iets minder moeilijk mee.

Het is alom bekend dat in Chiang Mai op zaterdag en zondag avond een evening market is, een hele straat afgezet met kraampjes... Ives gaat eerst nog een 2-tal uurtjes bijnappen, ik neem een warme douche, en typ dit verslag voor jullie neer :) Het is beter nu door te bijten... althans zo voelt het voor mij aan ;-) We vragen bij de receptie hoewe geraken bij de Sunday market en ze bellen ons een tuktuk. 5 minuutjes later komt hij aangesnord, en hoppen we aan boord van deze racemachine :D Geweldig!! Onze chauffeur rijdt als een gek tussen de auto's, recht de oude stad in. We worden vlak voor de markt gedropt, en kopen enkele leuke spulletjes... de geuren dringen hier tot diep in je neusgaten... van gekookte varkensballetjes, tot Pad Thai, tot Crispy Chicken en Sweet Potatoe Balls :) We slenteren helemaal tot op het einde, al lijkt er geen einde aan te komen! Zo groot hier, en vooral drukkend warm. Ik begrijp nu waarom veel Thai een mondmasker dragen. Het stinkt hier niet, maar de drukkende warmte van 36 graden (en het is bijna middernacht!!) in combinatie met de uitlaatgassen, geen zuchtje wind, en out of energy by cause of jetlag, maakt dat je hier echt slentert aan een slakkentempo :)

We stoppen aan een kraampje en zetten ons op de krukjes laag bij de grond. Papaya salad, dat willen we wel eens proberen! Het smaakt lekker fris en een beetje zurig door het limoensap. Voor amper 25 baht heb je hier lekker gegeten :) Onze voeten zijn zo dik als petatjes, en overal waar je kijkt zitten er wel mensen te masseren. Op letterlijk elke hoek van de straat zetten ze een oud salon neer, waarin je je kan nestelen om je over te geven aan een voetmassage. We betalen hiervoor 2 euro pp. voor een halfuur voetmassage. Als je nu denkt dat het een relaxmassage was, you are wrong! haha... ik ben daar een paar keer uit de stoel geschoten van de pijn. Toch geven ze niet op, en blijven doorgaan, tot het pijnpunt verdwenen is. 

We zijn omstreeks middernacht echt aan het einde van ons Latijn. We nemen een tuk tuk terug naar het hotel en vallen letterlijk 'boenk' in slaap. De wekker moet wel aan, wnat morgen is het kookles bij Yui! Kijk er al naar uit :)))

Hot greetings from Chiang Mai!

Ellen & Ives


 
Emirates Dream Flight :)
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012