Inleiding

Wanneer ik dit neertyp zijn we amper 2 weken verwijderd van onze vakantie en begint het sterk te kriebelen!

Thailand was een evidente keuze na onze drukke Amerika-vakantie die tussendoor een beetje vertroebeld werd door ziekte. We hebben allebei enorm nood aan rust en een slow-tempo vakantie, en hoewel we zeker weer gaan rondreizen, willen we ter plaatse toch meer tijd nemen om te rusten en vooral te genieten :)

In december vonden we met behulp van Ticketspy een goedkoop vliegticket van net geen 450 euro per persoon met Emirates. We vliegen dus bijgevolg via Dubai, maar we vinden het niet erg om na 6 uur vliegtijd even de benen te strekken.

Onze heenreis zal wellicht zwaarder worden dan de terugreis, omdat we onze binnenvlucht naar Chiang Mai meteen nemen na aankomst in Bangkok. Omdat Bangkok 2 luchthavens heeft: het internationale Suvarnabhumi (waar wij landen) en het Don Muang Airport (voor binnenvluchten), dienen we dus nog een transfer te nemen naar deze laatste luchthaven om van daaruit naar Chiang Mai te reizen. De vliegtijd bedraagt amper een uurtje, de transfer tussen de 2 luchthavens normaal ook een uurtje, maar dat weet je maar nooit met de spits...

We landen omstreeks 12u00 middag in Bangkok en onze binnenvlucht staat gepland om 16u30, dus dat laat ons nog een beetje speling voor eventuele vertraging, spitstijden met de taxi, en check in van de baggage bij Nokair.

De binnenvluchten hebben we ook allemaal zelf geregeld, ging heel gemakkelijk en voor amper een prik! Zo betaalden we voor de vlucht naar Chiang Mai slechts 20 euro per persoon.
In Chiang Mai zullen we 3 volle dagen verblijven, waarbij we een kookles hebben gepland voorafgegaan van een marktbezoek, en een dagje hiken met een olifant in het Nature Elephant Camp. Daartussen zal het een beetje verkennen worden van Chiang Mai zelf.

Hierna nemen we een binnenvlucht met Airasia (ook weer voor slechts 40 euro pp.) naar Surat Thani (luchthaven net voor de kust/vasteland voor het eiland Koh Samui), een busreis brengt ons dan naar de Donsak Pier vanwaar we nog een ferry nemen tot Koh Samui en dan draaien we onze horloges op island-time ;-) 3 volle dagen zullen we vertoeven op op Koh Samui eiland.

Op naar het volgende eiland: Koh Tao, waar we 3 dagen zullen genieten van de meest luxe privé villa resort van het eiland: The Place Hotel, een pittig prijskaartje, maar dat voelen we minder doordat onze andere hotels quasi goedkoop waren ;-)

We reizen na 3 dagen Koh Tao weer met de middagboot naar Koh Samui, vanwaar we een vlucht nemen met Thai Airways rechtstreeks op Bangkok (dit spaarde ons heus wat reistijd en stress).

Bangkok in een flits, meer zal het niet zijn met onze resterende 2 dagen. Een fietstocht werd geboekt om de stad al fietsend te verkennen, en op dag 2 zal het niet meer zijn dan shoppen in de nabijgelegen mall. Maar wederom, we kiezen deze keer echt voor rust tijdens deze vakantie.

Mocht Thailand ons bevallen dan keren we zeker nog een 2e keer terug :)


 
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012