Page - Durango

Hotel: Airbnb Durango

Om 7u30 worden we spontaan wakker, ik denk dat we nu wel uitgeslapen zijn met dat rustdagje ;) We ruimen al onze spullen weer bij elkaar en checken uit.
Vandaag hopen we een beetje actiever te zijn, en dat gaat volgens mij prima lukken met het zonnetje en de stralende blue skies deze morgen :D

We stoppen eerst voor een bakje koffie bij de McDo, Ives eet nog een donut, beetje energie induwen :p Daarna rijden we naar de 98 waar de fee moet betaald worden voor de Antelope Canyon. In 2007 bezochten we de Upper Antelope Canyon, achteraf bekeken héél toeristisch... en daar houden we niet zo van. Maar de Lower Antelope Canyon is volgens velen kleiner, mooier, fotogenieker... Dat gaan we dus moeten checken ;)

We betalen 56 dollar entrance fee voor ons beiden en worden door een gids naar de kloof gebracht op 400meter van waar je je fee hebt betaald. In tegenstelling tot de Upper AC stap je de canyon in langs boven, met een trap daal je beneden de kloof in. We vonden dat al super!  Wat we daarna gezien hebben was echt supermooi :) ook al is het vrij toeristisch, mee met de kudde van 15 andere toeristen. Tóch was het echt de moeite! We hebben toch gemakkelijk een uurtje rondgedwaald in de kloof van Lower Antelope Canyon.
Bij het uitklimmen van de canyon heb ik nog eens ferm mijn hoofd gestoten tegen de rand van de canyon (blind zeker? ;) goei pluk haar weg, dikke bult en even draaierig, maar gelukkig verder niks aan de hand :p

Onze volgende stop is Horseshoe Bend, een leuk viewpoint op de Colorado river die cirkelt rond uitgesleten zandsteen. Prachtig groen water, backpackers die daar beneden aangemeerd liggen met hun kano en de tent hebben opgezet. De wandeling is niet zo ver, amper 20 minuutjes, maar de wandeling terug gaat omhoog en is volledig in los duinenzand en nergens een stukje schaduw. Water meenemen is dus zeker een vereiste!

Na enkele kiekjes voelen we de zon branden, het is dan ook pal op de middag. Na de klim en afdaling naar de parking kan ik maar aan één ding denken: een frozen yoghurt van de U-Swirl!! Ik kon er gisteren niet naast kijken, hij ligt naast de Safeway in het centrum van Page. GENOTEN dat ik heb!! :D mmmm...

We kopen in de Safeway nog wat fruit en Ives neemt een slaatje mee voor in de auto. Aan de kassa laat een vriendelijke mevrouw ons voor aan de kassa. Wanneer zij haar kar aant uitladen is, zet ze een 'Belgian Beer' kratje op de band met naam FAT TIRE?? Nooit van gehoord! We vragen haar of het lekker is, maar ze lust geen bier... haar man en vrienden vinden het helemaal geweldig. Op de parking stel ik aan Ives voor om één van onze eigen geimporteerde flesjes Liefmans On the Rocks aan haar te geven als ze buitenkomt. Ik lust zelf namelijk ook geen bier, maar dat zoete spul gaat nog nét ;)

Ik wacht de mevrouw op tot ze buitenkomt en geef haar een flesje Liefmans, dat ze het moet uittesten en dat ze het waarschijnlijk wel lekker zal vinden :) Ze was zo enthousiast dat ze me meteen een dikke knuffel gaf op de parking! haha...  Waar je de mensen al niet blij mee kan maken ;)

Nu gaat ons avontuur 400km verder: Durango! Dit zal onze 5e staat zijn die we in deze roadtrip bezoeken, en tevens een nieuwe staat die we nog niet eerder hebben verkend :)
We hebben ons toch een beetje vergist in de afstand, het is maar liefst 5 uur rijden naar Durango. We vermaken ons best, maar zijn toch ook blij wanneer we eindelijk arriveren bij Gail & Tom, de eigenaars van onze slaapplek, geboekt via Airbnb!

Als we toekomen worden we enorm hartelijk ontvangen door Gail. We vertellen, horen naar hun verhalen op de farm... het is een heerlijke avond en ze vraagt ons zelfs of we mee eten vanavond. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen, een aangezien dit niet in onze overnachting zat, voelen we ons een beetje extra verwend :)  Ik help haar mee in de keuken, snij de pompoen, tomaten,... dat gaat allemaal in de pan met look en penne pasta. Tom grillt kipfilets op de BBQ, en dan zitten we aan tafel. Wat een perfecte afsluiter van een lange dag :) We konden niet blijer zijn bij deze lieve mensen die ons zo gastvrij ontvangen.

Morgen zijn we er weer, Durango Train adventure... toet toet!! ;)

Ellen & Ives


 
Antelope Canyon
Horseshoe Bend
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012