Lee Vining - Death Valley

Hotel: Furnace Creek Ranch

Om 5u word ik wakker, in paniek, omdat ik mij ineens afvraag of ik mijn schoenen niet ben vergeten naast de ijskast in de cabin van Lassen Volcanic. Buiten is het ijskoud,dus ik trek mijn fleece aan en ga in het donker naar de parking, en keer de auto binnenstebuiten (nee, zot zijn doet geen zeer ;)) LOL


Opluchting alom als ik ze gevonden heb :D die schoenen gaan nu al 7 jaar mee naar Amerika (ze hangen bijna uiteen en zouden in feite in de vuilbak moeten). Maar ze zitten zo goed, en met mijn allergie voor zon kan ik geen gesloten schoenen dragen... anders had ik al lang degelijke hiking boots aangeschaft, maar t is gewoon geen optie :(
Weer naar binnen schudt Ives zijn hoofd al :D Crazy woman... :p

We zijn nu allebei wakker en het is 6u, zou het erover zijn om nu al onze bagage te pakken door te rijden? We doen dat maar, wakker is nu ook maar wakker! :) Om 7u zitten we al in de auto op weg naar Death Valley, maar eerst stoppen we bij Mono Lake. We hiken van aan het visitor centre naar beneden, maar de zon staat laag en verkeerd om de Tufa's mooi te fotograferen. We blijven hier dus niet lang plakken en wandelen weer terug (3km heen en terug).

Next stop is breakfast! Ongeveer een uurtje rijden van Mono Lake komen we in Bishop aan. Hier tanken we ook, want we hebben al tankstations gezien die hier 5 dollar per gallon vragen! :O In Bishop is er een (drukbezocht) tankstation op de parkeerplaats van een mini-casino waar ze nog 3,89 per gallon vragen, even profiteren dus! In Death Valley zal het zeker niet veel beter zijn ;)

In Bishop is een bakkerij van de nederlander Erick Schat. Zijn bakkerij is 'world famous' en aangezien het toch een buurland is willen we hier eens binnenstappen en kijken wat voor lekkers hij verkoopt. Het is groter dan ik verwacht had, en het marcheert als een bom! Je zou bijna zeggen dat het een mini-fabriekske is! Het geurt naar de koffie, de cinnamon en OVERAL zie je koeken, taarten, confituur, Gouda kaas! haha... Jammer genoeg mag je geen foto's nemen van binnen, maar echt dit is sweet paradise :p
We kopen 2 koffiekoeken (was moeilijk met zoveel keuze!!) en nemen daarbij 2 espresso en een versgeperst fruitsapke. We installeren ons op het terras en eten onze koeken op, yummie... ZO lekker! Wie in de buurt is van Yosemite East of Death Valley West, Bishop: Erick Schat's Bakkerij is een absolute aanrader!! :)

Tijd om weer eens in actie te schieten: onze volgende stop ligt ter hoogte van Lone Pine: Alabama Hills. Het is niet zo gekend onder toeristen, en dat is nu net wat we graag hebben, ons een beetje begeven in de desolate areas ;)  Wanneer we in het centrum van Lone Pine rechtsaf gaan op de Whitney Portal Road wijken we iets af van de bewoonde wereld en rijden pal op de bergen van de Sierra Nevada keten af. Wat een mooi contrast! Die wit-grijze Sierra Nevada pieken en het pattatenveld van Alabama Hills :) LOL Want daar lijkt het wel op, precies nen berg patatten!

Zo mooi, allebei stillekes, genietend van het uitzicht rijden we erdoor, en af en toe slaan we links of rechts eens de unpaved road in tussen die bruine rotsen. Superfotogeniek deze streek, komt weeral bovenaan op ons lijstje van mooiste plekjes in Amerika :) We hebben hier met gemak bijna 2uur doorgebracht, en het zou nog langer kunnen zijn, maar we moeten nu echt door richting Death Valley.

We hadden nog een hike op de planning staan: Darwin Falls in Panamint Springs, aan de westkant van Death Valley. We rijden tot daar met de muziek weer luid en de ramen open, de temperatuur klimt weer naar 36 graden hier...  Wanneer we in Panamint Springs zijn slaan we rechtsaf de dirt road op naar de parking van Darwin Falls. De zon heeft geen medeleven met ons en brandt pal boven ons! De tocht gaat eerst 1 km door een droge wash zonder een zucht wind, noch schaduw. Waarom deden we dit ook alweer? :D Gelukkig wachten schaduwrijke bomen ons op daar waar de rivier loopt, dus we zijn niet ver meer af van de waterval.

We klimmen stukjes over rotsen, kabbelend water, stoppen af en toe om eens te dippen, maar wanneer we geen deftig stuk meer zien om over te steken om verder te gaan, houden we halt en houden het hier bij. We koelen een beetje af aan het water en besluiten dan om terug te gaan. We hebben de waterval dus jammer genoeg niet gezien (denk ik) maar de hike is alleszins heel leuk vanaf het groene gedeelte, het eerste stuk is echt héét in de droge wash.

Als we terug zijn op de parking smachten we gewoon naar iets koud, liefst IJSkoud :) En wat is er dan beter dan een Snickers icecream? :p

Nu is het nog een uurtje door tot onze eindbestemming: Furnace Creek. Eén van de weinige hotels in Death Valley :) We steken het hotel nog snel even voorbij om 5 minuten verder de sunset van Zabriskie te fotograferen. Strak windje hier! Gratis zandstraling ;)

Daarna is het echt wel eens tijd om in te checken. We droppen de spullen in de kamer, trekken onze bikini - en zwembroek aan en slenteren te voet door de hitte naar het zwembad. 100meter is dan NOG te ver :D Het zwembad nodigt uit voor verfrissing, maar vergis je niet, het water is zeker 35 graden, wat alsnog koeler voelt dan de buitentemperatuur van 44 graden :) LOL

Lang plakken we hier niet, het is redelijk druk en we zoeken de stilte nog even op op ons terrasje. Wijntje, chipske... gezelligheid kent geen tijd! We duiken ons bedje in en moeten morgen weer vroeg op voor een leuke dag :) Dirtroaden, en dan off to Vegas baby!!


Sleep tight!
Ellen & Ives


 
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012