Washington - San Francisco

Hotel: Airbnb Potrero Hill

De wake-up call gaat om 7u, we hebben een uurtje om onze spullen bijeen te verzamelen, en ook nog snel even te gaan ontbijten beneden. Toch wel leuk zo even de luxe van een hotel ;)
 Ives start de ochtend met een reuze zelfgebakken wafel en veel siroop, ik hou het bij een simpele toast met confituur en een banaan. Daarna gaan we de bagage halen op de kamer, checken uit en wachten buiten op onze luchthavenshuttle. Deze brengt ons in amper 10 min naar de luchthaven van Dulles Airport. Onze bagage wordt weer gewogen, op de band gelegd, dan nog even met de handbagage door de security check en we zijn quasi direct aan de gate. Off to the next destination: San Francisco!


Het moet gezegd: we zijn allebei echt steendood... we waren al moe toen we vertrokken, maar we hebben echt nog geen moment rust gekend, het begint een beetje te vreten ;) San Francisco is gelukkig al bekend voor ons, en hebben we al uitvoerig gezien in 2007, dus de druk is al iets minder. Neemt niet weg dat we alweer 3u mogen terugdraaien in de tijd, dus welcome jetlag! haha... We hopen dat we er toch snel vanaf gaan zijn hoor... 's avonds ben je teut en om 5u lig je met open ogen in bed!


De vlucht verliep smoothly, en 10 minuten later stonden we al aan de BART trein richting rental cars. Wanneer we daar toekwamen was het gewoon CHAOS, niet normaal!! Bij Alamo stond zeker 50 man aan te schuiven... we hadden gelukkig onze Save Time al ingevuld (dan vul je online al je rijbewijsgegevens in, en ga je naar self check in kiosk. Ives zoekt de reservatie op in de kiosk, terwijl ik voor de zekerheid toch maar aanschuif, you never know if the system fails! En er komt maar volk bij...


Het lukt wonderwel na 15 min en we lopen meteen naar de ondergrondse garage. Ives vraagt of er een pick up is met veel plek op de achterbank, blijkt alleen een rode Dodge Ram te zijn maar de bak is open, en de achterbank te krap om onze 4 valiezen kwijt te raken... dan maar niet! Ze is supervriendelijk en ziet Ives volgens mij helemaal zitten, dus mede door zijn charme hebben we toch maar even een gratis upgrade gekregen naar een Ford Explorer! :)


Ons bescheiden karretje met 7 zitplaatsen! LOL heeft nog maar 5000 km op de teller staan en is volledig uitgerust met blauwe neon verlichting binnenin en een zalig lederen salon (althans zo voelt het) hihi ;) Toch altijd leuk, dat stukje van de vakantie waarin je de auto meekrijgt :)


We rijden eerst naar Potrero Hill, waar we zullen overnachten bij Karl & Stacey. Airbnb heeft zo zijn voordeel in steden om toch net iets goedkoper te zijn dan een hotel. We zouden geen hele vakantie gebruik willen maken van een Airbnb bij mensen thuis, maar een beetje de mix van alles is wel leuk! Karl heet ons welkom in hun stulpje en de kamer met eigen badkamer ziet er prima uit! Ze hebben 2 teckels, so cute! Doet me weer even denken aan mijn kleine Speedymonster thuis :)


We trekken even iets anders aan, en in plaats van de stad al lopend te verkennen besluiten we van naar de Golden Gate bridge te rijden. Het is prachtig, zonnig, warm weer en geen mist te bespeuren, dus ideaal!  Het is zondag vandaag en parking is dan overal gratis over gans de stad volgens Karl. Het is ongeveer 16u, dus we lopen even over de brug (samen met hordes andere mensen, it's sunday dat is duidelijk!)


Daarna rijden we een klein stukje door naar Tiburon, een gezellig havenplaatsje aan de overkant van de brug met zicht op de skyline van San Fran. We zetten ons hier neer op een terrasje van een Mexicaans restaurant. We kunnen ook gewoon iets drinken, dus das prima! Want we hebben gereserveerd voor later, 20u, om krab te gaan eten bij Crab House ;)

We aperitieven met een mojito en een wit wijntje. Bestellen nog een portie verse guacamole en nachos... yum! Zalig hier in het zonnetje :) We zitten hier toch al snel een uurtje, en dan gaat het weer terug richting de stad, meerbepaald Fisherman's Wharf.  We wandelen hier even rond en gaan dan naar the Crab House, een beetje nostalgie voor ons, aangezien we hier in 2007 tot 2x toe naar teruggekeerd zijn voor de Dungeness Whole Crab die wordt gedrenkt in lookboter :p We aperitieven aan de bar, terwijl we wachten op onze tafel. Een Cosmopolitan en een Gin&Tonic gaat er vlotjes in... aaaahhh... this is holiday :)


Al voelen we de vermoeidheid weer opsteken, want hoewel het 'nog maar' 20u is, in Washington had het nu al 23u geweest.


De crab 'is to die for' :) echt waar, als je ooit in San Francisco bent MOET je de crab eten... niet goedkoop (80 dollar voor 2 krabben) maar zeker en vast de moeite. Vergis je niet, het is wel degelijk heel erg toeristisch hier, dat wél. Maar de bediening is supervriendelijk, dus prima.


Om 21u30 zetten we weer koers naar het appartement in Potrero Hill. Het bed is alvast zalig, dat gaat geen probleem zijn om heerlijk te dutten! Ik post nog even het verslag van gisteren en moet Ives wakkermaken om zijn kleren uit te trekken, haha... moet ni vragen hoe uitgeteld die is ;)


Morgen gaat het naar Lassen Volcanic voor 2 nachten in een cabin. 


Sleep tight Belgium! :)


Ellen & Ives


 
Golden Gate Bridge
Whole Dungeness Crab!!
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012