Amsterdam - Washington

Hotel: Airbnb Washington DC

Om 7u loopt de wekker af, héérlijk geslapen! Tijd nu om de bagage te sluiten en ons naar de shuttle te begeven. Deze brengt ons in amper 10 minuutjes naar de luchthaven, hij steekt al propvol!

We vragen ons af wat we in godsnaam allemaal bijhebben!? Haha… :)) en dat wordt ook nog eens bevestigd als ze op de bagageband gaan: 43,5 kg (limiet = 46 kg) voor ons beiden natuurlijk ;)

We zijn zo aan de gate – zonder tussencontrole van de handbagage – omdat ze dat hier in Schiphol aan de gate zelf doen. Aan elke gate is een bodyscanner en een bagagescanner. In ieder geval: vlotter gaat het niet  We wachten een uurtje en dan is het eindelijk zover! We schuiven aan in een rij, maar na 10 min blijkt dat die niet verder schuift…. Ives gaat vooraan eens luisteren wat er loos is…

Blijkt dat er een bepaalde automatische deur tussen de gate en het vliegtuig gewoon open stond zonder controle. Iets wat absoluut raar én verboden is ‘the door needs to be closed at all times’. Tja,, hier gaan we, ze zijn dus nu de videobeelden van de laatste 45 min aant bekijken eer we aan boord mogen. Daarna gaat het ineens supervlot, de vragen die we krijgen of we de bagage zelf hebben ingepakt moeten snel gaan, het is bijna boardingtime en we moeten met zn allen nog door de body & bagagecontrole.  Dus het is quasi rechtstreeks het vliegtuig in, niks aan de hand denken we met die louche deur-situatie.

Het vliegtuig is kleiner dan anders veel first en business vooraan, en achteraan een opstelling 2-3-2.  Waarna ook nog eens blijkt dat het vliegtuig nog niet met de helft bezet is?! Voor en achter ons zit niemand, das wel lekker vliegen zo, we kunnen het breed laten hangen! :p

Na een film, eten, een paar uur slapen zijn die 9u zo voorbijgeflitst. Om 13u30 landen we al in Washington DC. De paspoortcontrole door en dan de taxi naar ons Airbnb appartement. Als we op de stoep staan kijken we elkaar even aan van ‘euh… is het hier??’  Het oogt een beetje armzalig… maar als we de sleutel vinden en onszelf binnenlaten valt het reuze mee! We hebben het trouwens ook helemaal voor onszelf hier, want de eigenaar is op zakenreis heeft hij laten weten, vinden we prima! ;)

We frissen ons even op, trekken iets lichter aan want het is hier 31 graden en de hitte valt als een blok op je lijf!

We lopen buiten via Logan Circle via Lafayette Park richting The White House. We stoppen onderweg om wat te drinken bij Pret à Manger en daarna gaat het weer verder. Washington is een mooie, heel groene, maar ook Westerse stad. We vinden het best leuk hier, alleen is het véél wandelen en bij deze temperatuur val je er echt bijna bij neer. De vochtigheidsgraad beneemt je adem en de muggen vinden ons hier superlekker :(

The White House is een héél klein huisje in de verte, je stelt het je zoveel “grootser” voor! Alleszins, ik denk dat Obama thuis was, want de security had de hele area afgezet… of was het omwille van 9/11? We hebben er geen idee van.

We strompelen terug richting appartement, maar stoppen onderweg nog bij The Blackfinn, een bar/restaurant waar het afgeladen vol zit met een mix & match van mannen strak int pak, en touristas op teenslippers ;)

Het is happy hour en Ives bestelt Millers (die overigens niet te zuipen is) en ik bestel gewoon een halve liter spuitwater (braaf he?) :) Voor het hongertje nemen we allebei een BIG salad: Ahi Tuna Salad voor mij en Chicken Avocado salad voor Ives. Lekker! Alleen… wanneer je denkt ‘zalig, die airco’ en je zit er 10 minuten in dan ben je een beetje later gewoon een ijsblokje, ik kan er maar niet aan wennen, vééls te koud!

Om 19u zijn we terug in het appartement, het is tijd voor een douche en ons bed. We zijn nu 21 uur wakker en dat voel je! Morgen een nieuwe dag met gids Petra die ons de hele National Mall gaat laten zien, benieuwd! :)

Nighty night Belgium!

Ellen & Ives

 

 


 
The White House :-))
Knip @Washington DC
- Reageer op bericht -
- Lees reacties -
Site door zoov.be
Copyright 2012