Charleroi - Perugia - Pienza

Om 3u30 gaat de wekker. Onze vlucht in Charleroi vertrekt om 7u10.

Zoals altijd gaat alles vlotjes en komen we aan in Perugia om 9u, het ochtendhumeur is nu helemaal verdwenen ;)

Wanneer we onze huurauto mogen zoeken in de rij van Europcar, blijkt dat we geen Ypsilon hebben, noch een Fiat 500... maar een 'gelijkwaardige' appelblauwzeegroene Fiat Panda, hihi :-) We starten de auto en rijden meteen naar Asissi. Het is heet, zelfs BLOEDheet bij 33 graden!! Er is dan ook weinig volk te bespeuren, maar toch lopen we hier al snel een uurtje rond om de verschillende Etruskische kerken te bekijken. Ongelooflijk dat hier nog echte paterkes rondlopen :-)

We branden een kaarsje, fotograferen de sfeer rondom Asissi en dan is het opeens middag: lunchtime! ;-)

Het initiële plan was om Perugia stad te bezoeken, maar we besluiten van door te rijden naar Castiglione del Lago.  Met de huidige hete temperaturen, vertoeven we liever ergens aan het water in plaats van in de stad. Rond 14u houden we halt aan het Trasimenomeer, en bestellen een kleinigheidje :-)

Meloen met parma, tagliatelle al ragu en een rucola slaatje met bressaola en walnootjes... mmmmm... dat gaat smaken met die karaf witte wijn!! ;-)

Rond een uur of 3 in de namiddag snakken we naar een verfrissende duik. Onze agriturismo heeft een zwembad en is gelegenaan de voet van Montichiello in Pienza. De mensen zijn supervriendelijk, maar spreken enkel Italiaans :-) we doen ons best om met veel gebaren en slechts enkele woorden ons verstaanbaar te maken. 

Aan het zwembad is het heerlijk rustig met ons tweetjes en we houden hier een lange tijd siësta. Rond 19u gaan we ons opfrissen om te gaan dineren in Montichiello, zo'n 2 km hiervandaan. Als we aankomen, blijkt het stadje zo dood als een pier. Restaurant La Porta is zowat het enige restaurant dat open is om iets te eten, we hebben dan ook geen andere keuze... Er heerst een gezellige sfeer in het restaurant en we nemen plaats aan de tafel naast een ouder koppel. We bestellen de ravioli met spinazie, ricotta & truffel en ook de gnocchi met courgette en munt... vergezeld van een glaasje prosecco :)

We raken in gesprek met het koppel naast ons - Don & Ruth - ze wonen in Missouri. Moet weer lukken, de USA achtervolgt ons ;-) Ze raden ons aan om zeker een bezoekje te brengen aan Montepulciano, en dan meer in het bijzonder om te lunchen in de winery "Gatovechi". Er moet een spectaculair zicht zijn vanop het terras, dus we bedanken hun voor deze tip en nemen afscheid met hun adres en e-mail :)

Op naar morgen!

 

Ellen & Ives

 


 
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012