Back to Escalante!

De laatste dag in de B&B van Moab, en wat zijn we hier toch in de watten gelegd!

Vandaag alweer een (veel te) uitgebreid ontbijt met alle andere gasten (vandaag zijn er 2 Engelse koppels bijgekomen).

Op het menu staat een kommetje vers fruit, een stukje quiche van ei en zongedroogde tomaat, en ook een zelfgemaakte -nog warme- blueberry muffin :)

 

Na het ontbijt pakken we onze spullen en vertrekken we voor een lange rijdag.

Onze eerste stop is pas na 2u rijden, nl. Natural Bridges National Monument, een klein nationaal parkje met 3 bruggen, gelijkaardig als "arches".

We bekijken enkel de viewpoints, maar aan elke viewpoint kan je ook de trail beginnen naar beneden, ongeveer een 5 km heen en terug.

Helemaal naar beneden lijkt me geen probleem, maar de weg terug kan ik -na de faling van eergisteren- niet echt aan denk ik :(

 

We hebben ook helemaal niet zoveel tijd vandaag, gezien we echt nog wel ettelijke uurtjes in de auto voor de boeg hebben.

Hoewel dit niet spannend lijkt zo heel de dag rijden, moet ik zeggen: we rijden de hele weg over een 'scenic byway', wat zoveel betekent als een geasfalteerde weg met PRACHTIGE vergezichten, en ook achter elke bocht is het weer anders en zo mooi!

 

Op de helft van de weg zitten we aan een stukje van Lake Powell, waar de bootjes over de Colorado River scheuren, den Ives natuurlijk helemaal in zn nopjes ;)

We maken weer enkele leuke plaatjes, en bovendien is onze volgende stop: Little Egypt.

Het was niet makkelijk te vinden, we hadden het eerst 's ochtends nog eens op internet opgezocht, maar de weg ernaartoe is een niet officiele zandweg,

en er zijn er hier zoveel!! En nergens een pijltje... maakt het niet zo makkelijk! Maar na even zoeken reden we er pal op, en het leuke aan dit soort plekjes is dat je helemaal alleen bent hier :)

 

We maken weer wat foto's van de rood-witte hoodoos, zoals ze worden genoemd, en Ives ziet ook nog een mega-grote mierennest...

Het was wel leuk om zo eens tussen het lange rijden een keer te stoppen. Maar na Little Egypt, was het nog eens 2u30 rijden tot Escalante,

en ik was een beetje moe aan't worden... dus ik heb bijna de hele weg nog geslapen.  Net voor het donker werd waren we gearriveerd. Omdat Escalante handig lag voor de dirtroad van morgen,  slapen we vannacht terug in de houten cabin van over enkele dagen terug ;)

We gaan nog wel even iets eten, maar veel honger hebben we niet, dus we delen een calzone. Daarna gaan we al het rode stof van ons lijf douchen zodat we

properkes in bed kunnen gaan liggen ;)

 


 
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012