Everglades

We hadden vanmorgen nog een rit te doen van 65km tot Everglades City. Dit moerasgebied strekt zich uit over 6000 km², en er wonen buiten bedreigde krokodillen en de Florida panter, ook 2 indianenstammen: de Miccosukee en de Seminole-stam.

We wilden absoluut gaan voor de airboattrip, we hadden zoiets van: ' dat hoort er toch gewoon bij'!?

We kochten onze ticketjes aan 37$ per persoon bij Captain Doug's en genoten van een portie snelheid door de Amerikaanse mangroves en de swamp Bovendien hebben we een crocodile gezien, alsook een wasbeertje, soooooooooo cute! :)) Prachtige vogels, waaronder de pelikaan mijn all-time favourite is!

Ives was er ni zot van, en zeker niet toen die pelikaan zich recht voor zijne neus plantte op de airboat… hij had de vis van Captain Matt geroken :) Ze lokken de pelicans met vis, omdat de toeristen dat natuurlijk de max vinden om zo'n beest van dichtbij te zien. En het was echt indrukwekkend, maar ik was er ook ni gerust op dat hij mijne neus ni ging afbijten ;)

De airboat duurde een halfuurtje, en de zon was weer goed van de partij: HOT!! De muggen blijven gelukkig op een afstandje, wat wil je met ons zwaar vergif!? We hebben ons weer goed ingespoten met Off Deep Woods, voor degenen de graag hebben dat de muggen al doodvallen vanop ne kilometer afstand: DOEN!! haha :))

Enfin, we hebben verder ook nog een kijkje gaan nemen in Shark Valley, meer westelijk gedeelte van het park. Ware het niet dat de mensen van het rangerstation ons zeer vreemd aankeken – toen we interesse toonden in de fietstocht door de Glades – hadden we het echt graag gedaan!

Nee, ze raadden het ons helemaal af, het zou een rit zijn van 3 uur in de brandende zon van 38°C… dus ja, hij zei: You will fall off your bike after 15 minutes, en nee, ik had nou precies geen zin om de krokodillen te gaan voeren met mezelf :p 

We hebben dus enkel een klein stukje gewandeld door het eerste stukje naast de rivier, en hier zagen we Pig Frogs… heel grappig, je staat naast het moeras en hoort gewoon een zwijn knorren, althans dat denk je op die moment: het was gewoon een Pig Frog!! Oftewel: ne kikker!

We hebben héél veel dragonflies gezien, maar ook ENORM grote sprinkhanen oftewel 'grashoppers'… brrrrrr… groter als ne chocotoff!! Jakkes…
Onze tijd begint een beetje te korten en onze magen knorren, dus we kiezen voor een snelle hap. We shoppen in de supermarkt en nemen een bakje sushi mee en smullen deze op in de auto: lekker!

In Key Largo is een restaurantje genaamd: Sundowners, heel gekend om zijn prachtige locatie voor de zonsondergang op een patio. Alleen is de plek nogal snel vol, dus ik heb een maand geleden al gereserveerd om hier een hapje te eten. Alles is weer tiptop in orde, en de ober brengt ons beiden onze diners: Sashimi van tonijn voor Ives en ik neem de Mahi Mahi vis met mangosalsa topping.

ZOOOOOOOOO lekker!!! Ook de aperitiefjes smaken ons: Key Lime Cocktail… mmmmm… ze hebben de rand van het glas zelfs in koekjesdeeg gesopt, echt zoals de Key Lime Pie… lekker smaakje!! :)

De zon zakt al snel weg achter een dikke wolk, maar de lucht kleurt mooi roze, en de ober komt melden dat we de aperitief en de dessert gratis krijgen, omdat ik vermeld had dat Ives verjaarde: tof he??! 

We krijgen al snel ons klopke, vandaag veel gezien, veel gezweet en iets meer kilometerkes gevreet dan anders :-p Het zal dus heel snel snurken zijn vandaag en morgen weer alles geven!

Verdikke, vakantie gaat toch echt veel te snel, niwaar?

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz… sleep tight!

Ellen & Ives


 
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012