Ana Maria Island - Fort Myers

*rammel rammel rammel* pfff… ik heb vannacht slecht geslapen, en al lag het niet aan het bed, wél aan den airco :s

We moeten vanochtend vroeg op, want we willen Myakka River Park bezoeken. Het ligt op de weg naar onze volgende bestemming maar is toch een anderhalf uurtje rijden en de temperaturen lopen snel op tegen de middag, dus we willen er niet zijn op het heetst van de dag!

We rijden door mooi geasfalteerde wegen tussen prachtige bomen en palmen, doet een beetje Everglades-achtig aan, we zijn dus al een beetje geinspireerd ;)
Komen we aan bij de North Entrance, blijkt dat deze gesloten is tijdens de week, de westingang is wél open… grrrrr… we stellen het in op de GPS, en dat is zomaar even helemaal omrijden, wel 36 km!!

Allez lap, dan was het uiteindelijk nog 11u geworden tegen dat we arriveerden. We spuiten ons allereerst in met 'Off Deep Woods', straf spul, maar 10x straffer dan Deet en het werkt! Laat die mosquitos nu maar komen!! :-p

Het eerste dat je kan doen in dit park is de Canopy Walkway, een hangbrug tussen de boomtoppen, met een hoge uitzichttoren waarbij je een "spectacular view" krijgt van de Myakka river bedding en het park zelf Het is HOT bovenop die toren, ben al blij met enkele snelle kiekjes! 

Daarna doen we de scenic drive doorheen het park en stoppen even bij de rivier, maar jammer genoeg hebben we nog geen alligators kunnen spotten… dan maar afwachten tot de Everglades!

Het is weer snikheet vandaag en Fort Myers is nog 136km rijden vanuit dit park… onderweg denken we luidop even na waar we vanavond gaan eten en ineens denk ik eraan dat het misschien wel leuk zou zijn om mijn gloednieuwe picknickmand en nieuw dekentje te testen ;)

We stoppen dus bij de Walmart en halen wat witte wijn, 2 slaatjes met kip, aardappelsla, kersen, mango en klaar is kees!
Fort Myers is heel gezellig allemaal felgekleurde B&B's en motels, veel barretjes, surfshops, laid-back sfeertje…

We laden de koffers weer uit, en Ives gaat een duik nemen in de oceaan, en ik maak ons eten klaar voor de picknick. Het leuke aan deze bungalow is dat het met n view is op de zee, dus ik zie den Ives vanuit de keuken… I want this house!! (and the view ofcourse ;-)

Tegen zonsondergang begeven we ons naar het strand, gepakt en gezakt met FOOD & DRINKS en 't is echt zalig… we maken het ons helemaal naar onze zin, en de zon zakt stillekes weg… zo helemaal in de romantic mood, weet je wel?

Komt er ineens zo'n zatte kerel toegestrompeld, vraagt ons wat we aant eten zijn? Catfood?? No idiot… they are cherries :s

Ik hou me maar vriendelijk, je weet maar nooit, 't is bijna donker en veel volk loopt er niet. Hij was wel te zat om nog recht te staan, maar hij had bijna geen tanden meer in zn mond… Bleek dat zo'n flipkees te zijn… eerst vroeg hij om n kers en daarna ging hij er gewoon bij zitten… pfffffffffff great! Zaten we daar nog mee opgescheept ook!! :s

Begon, hij te vertellen: 'Hey dude, I served the war in Vietnam, fuckin' Japs, killed them all!" Uh… :s Hij bleef echter doorgaan met zn verhaal over hem die dienst gedaan had tijdens de oorlog, en hij was niet van de jongsten, maar hij was zo opgefokt en zo aant vertellen in detail… "yeah dude, I killed a guy *BOOM* right in the fuckin' face" Geweldig, ik geloof dat hij "dude" en "fuckin" wel 457 keer heeft gezegd… creepy!

Ives blijft enorm rustig, maar mijn mood was echt over… ik begon stillekes in te pakken en hij vroeg of we geen geld hadden, en we hadden ook echt niks bij, alles lag in de bungalow, ahja, t was maar 250m op het strand. Enfin, hij werd achterdochtig en vroeg wat er in de basket zat… mja, 2 lege borden en mijn fototoestel, but no money! :s

We hebben hem vriendelijk kunnen afwimpelen, door zelf op te schorten, maar ik vond het wel jammer van een leuke avond. We zijn alles gaan wegdoen naar de kamer en dan nog n keertje tot aan de pier gewandeld, gelukkig hebben we hem niet meer gezien.

Nu liggen we te maffen in ons bedje, want morgen is het alweer verhuizen. Deze keer 2 nachten in Marco Island, zelfde B&B… we zullen onze picknick nog wel eens overdoen dan ;)


Sleep tight xxx
Ellen & Ives


 
Myakka SP
Picknick on the beach :-)
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012