Orlando (Seaworld)

Goeiemorgen!


Het is vandaag alweer vroeg en zoals altijd gaan we eerst iets ontbijten… hoewel ik niet veel honger heb na die bloomin'onion en de pasta van gisteren… (was laat) eet ik een stukje wafel mee van Ives, die laat zich dat allemaal welgevallen met nen berg siroop en suiker, volgens mij valt dat er allemaal los door bij hem haha…

Daarna willen we de I-ride nemen, een busje dat om de 20 minuten passeert aan de straatkant van het hotel. We zitten te wachten tot ik zeg 'volgens mij moeten we aan den overkant gaan zitten vant straat?!' Allez hop, gaan we daar zitten, bijna 20 minuten… zegt Ives, "maar nee, ik denk dat we toch aan den andere kant moeten zitten, trouwens ik zie in de verte een buske aankomen die stopt aan de overkant!!"

Oké dan, we steken over en blijkt dat dat welbepaald buske aant kruispunt voor ons afdraait EN tegelijkertijd zoeft het juiste buske achter ons gat (we staan ondertussen op de middenberm van de weg) voorbij.  Now what!?? haha… da heb je met discussies he :-p

Soit, ik was het al kotsbeu in die volle zon dus we nemen al snel den auto zenne… pfffff... Omstreeks half 10 arriveren we in Seaworld en het is zo mogelijk nog heter dan gisteren. Weet je, ik weet dat jullie thuis allemaal denken, oh zalig de zon… maar vergeet het!

Wij hebben beiden het gevoel dat we ni kunnen ademen van de drukte die hier hangt, het voelt echt verschrikkelijk, iedereen sloft hier door het park en alles is teveel. Ni zo leuk…

Klinkt misschien raar, en misschien zijn we hier op de verkeerde tijd van het jaar, maar voor ons hoeft Florida al niet meer… geef ons maar reisjes door de Westkust,, waar het ook wel boven de 30° kan zijn, maar je kan tenminste ademen!! Zelfs in het vochtige Bali was het niks vergeleken met hier.

Het eerste wat we wilden doen was de dolfijnen gaan eten geven!! Wiehoee!! :-p Je betaalt wel voor het bakje eten, maar het was het meer dan waard hoor! Zo'n lieve beestjes… Ives was er ni zo scheutig op, maar heeft het dan toch ook eens geprobeerd mét goed afloop… hij heeft zn arm nog haha… ;-)

Daarna zijn we gaan kijken naar verschillende bassins, manatee's oftwel zeekoeien, die een beschermde diersoort zijn typisch hier in Florida. Het is echt precies een 'homp' vlees dat ligt te drijven, maar het heeft wel iets schattig :)

De stingrays of roggen zoals wij ze noemen liggen ook in een bad te zwemmen waar je gewoon je hand in mag steken om te aaien… euhm… laat maar!
Bovendien hebben we ook nog de Sharks gaan bekijken en ik weet het al! NO snorkling for me hier in Florida haha… ik ben echt een schijtluis als ik nog maar aan haaien denk! Teveel Jaws gezien vroeger? Who knows… =)

Ondertussen hebben we ook nog een grappige sealion-show gezien… ni te doen hoe ze die dieren zo'n dingen kunnen aanleren, we hebben wel wat afgelachen :-D Daarbuiten stonden alle kinderbuggy's geparkeerd omdat die niet binnen mochten in de show… haha… zat daar een eekhoorntje den boef uit te hangen en in alle buggys te snuffelen achter eten!!  Hij had ne zak snoep gevonden met van die kleine Shamu orca'tjes :)) De gangster!! 

Daarna nog de welbefaamde show gezien met de Orca "Shamu" dewelke echt bangelijk was!! Ik ben niet zo voor dierenkunstjes/shows en dergelijke (mja waarom ga je dan naar Seaworld zeg je?) Omdat ik het toch eens een kans wou geven.

Ben blij dat we dat gedaan hebben want het was echt de moeite! Zo'n supergroot beest!! Ik had verwacht dat de shows waren afgelast met die laatste gebeurtenis (trainer verdronken nadat orca haar mee onder water had gesleurd) maar blijkbaar ging de eerste show van 12u30 wél door… alleen viel het op dat tijdens deze show geen enkele trainer mee IN het bad gin met de orca's… dus geen trainers die op de snuiten van de orca's staan, of van die toestanden.

Maar t was zeker de moeite! Trouwens al een geluk dat we die van 12h30 hadden gezien, want om één of andere bizarre reden hoorden we door de speakers, later, dat alle andere shows ' cancelled ' waren for the rest of the day…

We wilden de attracties nog doen opt laatste zoals Manta, Kraken enz… maar het was eraan voor de moeite… we zijn echt kapot, en dat al om 2u in de namiddag. De zon vreet je hier op en jammer genoeg is mijn zonnebrand nog erger geworden, kleine blaasjes, vuurrood, jeuken… :(

We rijden dan maar naar de Walmart supermarket om wat crème te halen voor die benen van mij, en ook wat ICE want de frigobox is verandert in een emmertje water.

De grote toerten cheesecake steken Ives zn ogen weer uit, en hopla… daar gaat ie in ons karretje! :)

We gaan naar het hotel en ik steek mijn pootjes in de afvalemmer (zonder afval welliswaar) haha met ICE, ICE en nog eens ICE, hopelijk neemt dat de zwelling af want de knoebels van mijn enkels zijn verdwenen als sneeuw voor de zon… zo dik zijn ze.

Daarna ingesmeerd met cortizone-crème en nog wat tv gekeken… 't is echt zonde van de vakantietijd, maar het is niet anders…

Ik ben in slaap gevallen om 16u tot vanmorgen 7u, ge moet ni vragen :-p

Zo, sebiet ga ik een wasje draaien, en dan gaan we naar de kust… hopelijk een beetje wind daar?? We zien wel… je hoort het van me: morgen!


Florida-groetjes,

Ellen & Ives


 
Manatees @ Seaworld
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012