Moab - Mexican Hat

Vandaag verlaten we Moab, en dat pas om 9u… jaja, we doen het lekker rustig aan, dat sneltempo maakt ons een beetje moe.  And if you really want to know… onze kilometerteller staat nu al op 5500 km! Dus we zijn goed op weg naar 6000 km… en dat terwijl we 2 jaar geleden 4700 km hadden afgelegd op 4 weken, dus ja, het is een mooie vergelijking aan welk tempo we deze vakantie afsjezen… :)

Maar, genoeg is genoeg, en onze planning staat niet zo strak meer!

Vanmorgen passeren we bij het buitenrijden van Moab, Hole in the Rock, een mega-rots waar men een huis en winkel heeft in gekapt op 5000 square! We nemen eens een kijkje in de winkel, en je kan ook een tour nemen door het huis voor 5$ per persoon, maar we doen niet mee aan de toeristische hetze.

We rijden dus door richting Mexican Hat! Het is een lange en saaie weg… en na 2u rijden en heel wat gegeeuw in den auto komen we tegen de middag aan. Het zal nog wel te vroeg zijn om in te checken dus we tanken ons bakkie vol en gaan de Goosenecks bekijken en daarna de Valley of the Gods dirtroad rijden! Het weer is helemaal opgeklaard, 24°C en het is zaaaaaaaaalig! int zonneke :))

De Valley of the Gods drive is mooi gegraveld met kiezels, en gemakkelijk te rijden, ook dus voor wagens die geen 4×4 hebben. Hij is niet spannend, niet spectaculair, maar met dit mooie weer en de ramen vollen bak open is het zalig touren in the middle of nowhere. En met het plaatje van Zac Brown met Adios & Vaya Con Dios zitten we helemaal in de sfeer.

Sinds we hier aangekomen zijn spelen ze da regelmatig op de radio, en ik moet zeggen, ook al ben ik geen country-fan ofzo…  da beat’je werkt aanstekelijk om mee te zingen, haha… maar je moet je natuurlijk ook even verplaatsen in onze schoenen he (dirtroad, zonneke…) ;)

Enfin ja, we rijden de Valley of the Gods road op 2 uurtjes rond en checken in bij de Mexican Hat Lodge. Het ziet er zowiezo al een vuil boerengat uit hier, en het motel ook buitenaf, maar de kamer is verbazingwekkend proper, so we are staying.

Daarna besluiten we toch nog naar Monument Valley te crossen, het is tenslotte nog maar 14u30. Na 38 mijl bereiken we dit toeristisch trekpleister, bekend van de John Wayne movies. We betalen 10$ entreegeld en rijden de 17-mile drive. Wat een rip-off!! Pfffff… we voelen ons net een schaap in een kudde die moet volgen om elk bochtje. Trouwens, buiten de 3 gekende Mittens vind ik er werkelijk niks aan…

Na een uurtje houden we het hier dus echt wel voor bekeken en keren we teleurgesteld terug naar Mexican Hat. Ach ja, soms zijn er dus ook dingen die dik tegenvallen. Gelukkig hebben we al veel mooiere dingen gezien :)

Na een douche maken we ons klaar voor dinner, want hier beneden is de Swingin’ BBQ… een eettent (ik denk ook de enige in dit lege dorp) haha… waar een BBQ zo gemaakt is dat de grill over en weer over het vuur swingt.

Om kort te zijn: je kan er alleen hamburger of steak eten, de hamburger aan 16$ en de steak aan 36$ dus het is zeker niet goedkoop! Komt nog eens bij dat de steak half vet, half vlees was… dus voor de lekkere pla moet je hier zeker niet wezen!

Je krijgt deze geserveerd op een ijzeren bord, met bonensaus en sla. No exceptions. Dus iedereen hetzelfde. Nu, wij passen ons snel aan, dus we gokken erop. Ik vind de bonen smakeloos… het is een papje van gebonden sap met bruine bonen, en de sla hebben ze zo zuur gemaakt met vinaigrette dat ik er weinig van proef. De hamburger is wel oké… ware het niet dat je 100x de vliegen van je eten moest wegslaan, want het stikt hier echt van de vliegen! :-s

We halen nog een ijscreem Snickers aan de overkant bij het Shell tankstation :-p
Ik moet dus even vermelden dat we ons op Indian territory bevinden, en eigenlijk om heel eerlijk te zijn… vinden we deze mensen alleen maar zuur en onvriendelijk. Ik weet niet waarom, maar ze zijn echt nooit vriendelijk.

We betalen ons ijs, gaan naar buiten en willen naast het hotel nog een weg inlopen om naar de San Juan River te lopen. Lijkt ons wel leuk zo bij avondval.

Gevolgd door 3 straathonden, wandelen we een 400m verder de gravelweg in. De San Juan river is ook maar een vuil rivierke, dus we hebben het hier snel bekeken en het is al echt beetje donker aant worden ook, dus we maken rechtsomkeer.

We horen de gravel kraken van autobanden in den bocht, en net wanneer ik een foto wil maken van ons 2, roept Ives dat we moeten maken dat we wegkomen! t Is veel te laat en hij betrouwt het hier niet… ik lach er nog mee :) maar 2 seconden later komt er een auto langs den bocht gereden, zo héél traag… met 5 gangsta-achtige mannen in, ramen open, allemaal loeren, en ze vertragen… brrrrr

Oké, misschien is dit toch ni zo oké… we versnellen onze pas nog maar wat en vermoeden dat ze gaan draaien aan het water, gezien dit straatje doodloopt?

We hebben gelopen! man man… schrik dat we hadden!! Nog even aan de voorkant van het motel blijven staan om op adem te komen en jaja… daar was den auto met 5 mannen in… ze waren al terug, en kijken!! Jakkes…

Eens da we in bed lagen had den Ives de valies voor de deur geschoven, haha… you never know ;)  15 min later hoor ik zo’n raar geluid aan de deur… waren dat die straathonden die onder de deur aant ruiken waren! Oef! Neen, we voelen ons hier niet zo toppie.

We gaan proberen te maffen nu en morgen gaat het verder. Tomorrow is another day!

Ellen & Ives


 
Valley of the Gods
Swingin' Steak :)
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012