Polignano a Mare - Bari

Ons laatste ontbijtje van deze vakantie, en gezien we de weersvoorspellingen al hoorden in het grijze Belgie, hebben we eigenlijk al helemaal geen zin om naar huis te komen…

Maar de dag is nog niet om, en we hebben nog wel wat tijd om iets te doen. Dus eerst breakfast, en dan: gaan we naar Monopoli.  Het is een badstadje net onder Polignano, en we hopen hier nog wat te kunnen rondslenteren tot de namiddag.

Maar wat een teleurstelling ( Monopoli is echt arm, groezelig en heeft enkel een mooi strandje (mét zand) maar voor de rest is er echt geen fluit te zien. En het feit dat maandagvoormiddag ook alles toe is in Italie, helpt niet echt… de stad is nog doder dan dood.

Om 13u bedenken we dan dat we geen eten meer zullen krijgen tot we thuis zijn, dus is het beter van nog iets te eten. Al is hier in Monopoli alles echt gesloten… we rijden dus in sneltempo naar Bari, dan zijn we maar een 10 km verwijderd van de luchthaven, en bovendien hopen we dat de opties groter zijn om aan eten te geraken in Bari dan hier in Monopoli.

We parkeren ons net zoals van de week aan de shoppingstraat, en we zien al meteen 3 terrasjes waar je kan eten.  Sushi is één van hen, maar sushi en Italianen? Ik weet niet of dat wel de ideale combinatie gaat zijn, dus we kiezen voor optie 2, pizza!

Ives bestelt opnieuw de Parma met mozarella (nieuwe verslaving??) en ik een pizza met rucola, tomaat en kaas, nu is het nog ff genieten, morgen zetten we de riem er weer op!

Rond 15u vertrekken we dan naar de luchthaven en kuisen de auto uit, want zo’n mini bakske is redelijk snel volgestouwd. Vertrokken met 13 kilo per valies en nu 20 kilo das goed gerekend! :))

De vluchten verlopen gelukkig allemaal vlot nu, en we komen moe , doodmoe thuis om 00u30… tijd om weer te denken aan onze volgende trip
Een mens moeten altijd plannen hebben, toch??

Viva Italia, het was onze eerste keer Italie voor langer dan 3 dagen, maar we hebben echt genoten van het lekkere eten, de vriendelijke mensen, … de siesta was echt wel wennen. Tussen 13u en 18u was alles dood… behalve wij, wij bleven gaan! haha…

Op het einde van de reis bekende Ives dat de kookles het leukste was van de hele trip, wat mij echt verraste! Ik ben echt blij dat het hem bevallen was, want ook voor mij was dit de highlight van onze reis…

Puglia is een echte mooie, ongerepte streek nog, en ik kan het iedereen aanraden!

Arrividerci,


Ellen & Ives


 
Monopoli
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012