Matera - Polignano a Mare

Eikes! NAT toiletpapier is het eerste woord dat er vanochtend ontsnapt uit mijn mond :-s

Lichte slapers hebben dan ook soms van die geweldige ideeën Ives schakelt letterlijk alles OFF als hij gaat slapen…

Zo zijn we nog eens wakker geworden in Amerika met ne plas onder de frigo… tja, als je die uitzet ontdooit het vriesvak natuurlijk! Nu in Matera, was ook het geluid van de luchtontvochtiger teveel… als je weet dat we dan slapen in een hotel dat uitgekapt is uit nen berg, is da machien uiteraard wel noodzaak :)

Vanochtend stond het vochtpercentage dus op 95%… dank u lieverd :))

Ach ja, ik zet den haardroger effe op de toiletrol en klaar is kees ;) We gaan eerst ontbijten, I like Matera!

Buiten Lecce is dit ook een plekje dat mijn hart heeft veroverd. Weinig toeristen, en echt speciaal! Val ik in herhaling met mijn superlatieven? I’m sorry :)

We gaan op pad en doen heel wat trapjes, stoppen af en toe voor een terrasje, eten de BESTE gelato ooit!! op de via Ridicolo… Pistaccio ijs met echte stukken zoute pistache noot… yummy!! En stoppen net voor het hotel bij een winkeltje waar ze ook weer allerlei typische producten verkopen, zoals wijn, olijfolie en pesto’s, etc…

Er is net een degustatie aan de gang voor een groep met gids, en wij mogen gratis meeproeven We kopen een fleske extra vergine olie, en 2 zakjes sweet chili pepper chips. Nee gene chips, maar echt gedroogde zoete chilipepers die je mag en kan opeten zoals chips; without you being on fire ;)

Nabij het winkeltje zit zo’ne schattige woefie… ik kan niet passeren zonder hem n beetje aandacht te geven!!

De stad is werkelijk de moeite om te bezoeken mocht je zelf ooit naar Puglia komen!  Hierna rijden we verder door naar next destination: Polignano-a-Mare, zoals de stad het zegt: aan de zee Polignano a Mare is tevens de geboortestad van de zanger Domenico Modugno van het befaamde liedje: “Voooooooooooooooolaaaaaaaaaaaaare… o oh… cantare…. blablabla bla bla je kent het liedje waarschijnlijk wel.

Er staat dan ook een heus standbeeld van hem hier op een plein recht voor onze neus vanop ons terrasje.  We slapen in onze laatste B&B en hij bevalt helemaal. De kamer is misschien wel ietsje aan de kleine kant, maar slapen hopen we hier heerlijk te doen… het bed is alleszins zacht en met het zicht op de zee en de geluiden van de golven, kan het gewoon niet zijn dat we hier niet lekker slapen :)

We dineren hier om de hoek en nemen een Risotto met frutti di mare, om handen en vingers van af te likken...

Benieuwd naar wat morgen brengen zal!! Onze laatste dagen zijn ingegaan… jammer maar helaas…

Groetjes,


Ellen & Ives


 
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012