Brussel - Rome - Bari

3u in de ochtend gaat de wekker af… wat prikt dat seg!!

Ineens besef ik voor we vertrekken dat ik de voucher van de autoverhuur niet heb afgeprint, even paniek dus omwille van de tijdsdruk, maar gelukkig duurt het niet al te lang eer alles is afgeprint en we zijn al snel onderweg naar Zaventem :)

Blijkbaar zijn ze aan het werk bij de ‘aankomst’ van Zaventem, dus zelfs om dit ridicuul uur staat er een file aan te schuiven voor beide rijvakken. Ook in Zaventem aan de check-ins is het SUPERdruk, blijkbaar vertrekken toch nog heel wat mensen op vakantie op 1 september.


We checken onze bagage in, de boardingpassen had ik zelf al uitgeprint. Als snel zitten we op het vliegtuig richting Rome, en we stijgen stipt om 6u15 op. Was de rest ook maar zo vlekkeloos verlopen :-s

Eerst misschien vermelden dat de vlucht die ik boekte een vlucht was die een aansluiting had in Rome amper een uurtje later perfect dus! Maar een week na boeking (in november 2011!!) stuurden ze me al een re-scheduling dat de aansluiting van 9u20 werd geschrapt en dat we dus de latere vlucht van 13u15 moesten nemen. No negotiation.  Tja, als er geen andere mogelijkheid is, dan ga je ook niet in discussie, toch??  Wij hebben dus onze slaap een beetje verbeten (je bent ook al wakker van 3u) en gewacht… gewacht… en gewacht

Bleek tot mijn grote verbazing dat dus aan dezelfde gate waar we onze vlucht van 13u15 moesten nemen wel degelijk een vlucht is vertrokken om 9u20 naar Bari!! :-O
Op dat moment weet ik het wel zeker: Alitalia sucks… grrrrrr…

Om 13u15 staan we al geeuwend klaar om EINDELIJK op dat vliegtuig te stappen dat zal opstijgen om 13u45, tot ze heel vrolijk
vermelden dat we NOG een delay hebben van 45 min, en pas kunnnen boarden om 14u! Need I say more???

Uiteindelijk zijn we dan toch kunnen opstijgen om 14u30, ne mens is op die moment al 12u wakker en nog niet op bestemming. En al wil ik niet te kneutig overkomen, het humeur is toch niet echt te pruimen dan hoor :-s  Bagage en auto opgepikt in Bari, status time: 17u en eindelijk onderweg voor nog een rit van 2u naar Lecce.

Als alles uiteraard had verlopen volgens eerste plan/boeking (landen om 10u20) dan had 2u rijden ook niet zo’n euvel geweest, maar nu was het best vermoeiend :(
Met 2 Red Bulls hoopt Ives het toch “wakker” te houden tot daar, en rond 19u komen we dan eindelijk aan in onze B&B Rooftop Barocco Suite! Gelukkig maakt deze plek deze lange dag helemaal goed! Wat een prachtig huis… wauw! Helemaal sprakeloos :)

Elisabetta is de gastvrouw en ze is ZO lief! Ze vertelt honderduit over hoe deze B&B is ontstaan, ze zeult onze koffers naar de 3e verdieping, naar het dak via een trap aan de buitenkant. De B&B is amper een jaartje open, ze is zelf afkomstig van Toscane, maar haar man is van Lecce (een chirurg). Zij is dus naar hier verhuisd en wou een B&B als hobby openen.  Je ziet ook dat ze er enorm veel energie in steekt om de gasten te verwennen.

Het zicht vanop de daksuite is gewoon adembenemend! Je ziet over alle daken de oude stad en ook de basilieken steken er bovenuit.
De kamer is echt in de oude stijl ingericht, oude vloer met veel tekeningen, een pistache-kleurige SMEG frigo een ietwat modernere keuken ter beschikking, en een heel nette badkamer. We hebben maar liefst 3 terrassen: vooraan met een zithoek en een schommelbank, achteraan zijn er 2 ligstoelen om te braden in het zonneke en aan de zijkant een heel klein terrasje waar een jaccuzzi komt te staan deze winter.

Elisabetta heeft voor alles gezorgd: bij onze aankomst heeft ze de frigo gevuld met verse tomaten, een grote kom watermeloen & druiven, zelfgemaakte confituur, water, en een zelfgebakken ‘torta’.

Daarbuiten staat er nog een mand met lekkernijen: koekjes, crostini’s, oregano, zout, olijfolie (eigen maak), koffie, etc…  Ze raadt ons aan om één van de dagen zelf de crostini te proberen, alles is voorhanden zegt ze om het uit te testen.  Zo zegt ze dat we de crostini (keiharde dikke toasts) eerst even in lauw water moeten dompelen (10 sec) dan de tomaatjes snijden, er op leggen, zout toevoegen en oregano, en niet te vergeten: de verse basilicum die ik mag plukken in de voorziene potten op ons terras) ZO leuk! Dit gaan we zeker testen!

We vragen Elisabetta of ze een lekker adresje weet om te gaan eten. Ze heeft 2 aanraders, maar ze moet eerst even bellen. Het ene is een basic, local restootje.
De andere optie is ‘a little bit more expensive’. Maakt ons niet uit, de maagjes rammelen!!

Het local restaurant is voor vanavond helemaal volgeboekt, en morgen (zondag) zijn ze jammer genoeg gesloten.  Dan zal het dus Trattoria degli Spiriti worden! We gaan een 10-tal minuutjes te voet naar daar, via smalle steegjes en straatjes.

Mensen zitten allemaal buiten op een stoel voor hun woning om de afkoeling op te zoeken en begroeten ons met hun charmantste ‘Buona sera’, de mensen zijn enorm vriendelijk en open hier in het zuiden (iets typisch kenmerkend volgens Elisabetta)

Trattoria degli Spiriti is een prima restaurant, al is het inderdaad iets stijver dan we verwacht hadden. Pas op, het eten was echt SUPER lekker… en véél!! Maar de inrichting is supersjiek, dat hoefde niet meteen voor ons…
Wat de prijs betreft is het waarschijnlijk naar hun normen duur, maar wij hebben allebei een voorgerecht genomen + hoofdgerecht met flesje wijn en water voor 60 euro. Ik denk dat dat een beetje naar Belgische normen is.

Enfin, ze spreken niente English LOL dus dat was wel een beetje gebarentaal.
Dus bij het bestellen van de menu nam Ives een bordje met Parma ham, en als hoofd een pepersteak met als ‘bijgerechtje’ een sla met mozarella en tomaten. Ik bestelde een carpaccio van 3 soorten vis, en als hoofd de lange pasta met mosselen.

Het begon al bij het feit dat ze Ives zijn voorgerecht (Parma) brachten en bij mij de pasta met mosselen??
Ik dacht dat ze me vergeten waren met het voorgerecht, dus ik leg het een beetje met hand en tand uit, ze schudden dan niet begrijpend hun hoofd, om nadien zich in te dekken en te zeggen dat de carpaccio nadien komt, en dat dat normaal is Ik blijf denken dat ze het echt vergeten waren.

En achteraf bekeken hadden ze het misschien beter vergeten! Wauw… ik heb niet veel plaats meer na die pasta en dan komen ze (zonder overdrijven) met een bord/plateau vis af, waarvan ik ze zou serveren aan een gezelschap van 4 mensen! :-O

ZO zonde van de vis… echt, ik heb maar 2 plakjes gerookte zalm kunnen eten… de tonijn en de zwaardvis was eraan voor de moeite :(

Hoedanook een lekker adresje, maar iets te stijf voor ons qua inrichting én bovendien waren we ons niet bewust van de grote porties… dus zonde van het eten dat nu weggegooid wordt.

We wandelen nog even over de plein in Lecce, waar we 3 verschillende koppels zien in trouwkostuum, zij laten nu in de avond hun foto’s nemen (het is echt donker!!) maar dat zal waarschijnlijk draaglijker zijn dan midden in de dag. Even vermelden dat het vandaag 34°C was (hot hot!)

We wandelen terug naar onze B&B en nestelen ons nog even in de schommelbank waar we bijna in slaap dommelen… it was a long day!

Maar Puglia dag 1 hebben we overleefd… en we zijn benieuwd naar meer :) 


Ellen & Ives


 
Our B&B :)
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012