Nusa Lembongan

Goeiemiddag! :)

Morgen verlaten we dit prachtig oord om weer naar vasteland te varen, we eindigen onze vakantie in Seminyak.

We zijn vanmorgen begonnen aan een laat ontbijt, bijna 10u. Fresh orange juice, omeletje, baked ham & toast! mmmmmmm...
De ochtenstond heeft lekker ontbijt in de mond zeg ik!! Hihi ;-)

We zijn vastbesloten op deze enige dag toch wel wat van het eiland te zien. Het hele eiland rondcrossen met de brommer is ongeveer 15 km (er is maar 1 weg) dus dat willen we zeker doen.

Ze proberen Ives een automatique brommer aan te smeren, maar hij weigert en wil absoluut schakelen. “Wait a minute” wordt er gezegd, en de man komt af met een nieuwe om te schakelen (waar hij die brommer heeft moeten gaan halen dat weet ik niet, haha) maar we hebben er toch één!

Ze vragen hier 6 Euro voor een brommer met volle bak benzine voor een hele dag, werkelijk niet duur dus!

We rijden wat rond, en je ziet dat de overgrote bezigheid van de plaatselijke bevolking van dit eiland, zeewier drogen is. Het wordt daarna gebruikt om lotions, of eten te maken.

Ze wonen allemaal in hutjes van stro met een stoffen lapje als voorkant van de woning, geen deur, helemaal niks... de stof doet dienst als bescherming tegen de zon. Strange, we zitten precies in de film Castaway of iets in de zin van Robinson Crusoe, raar hoor!

Iemand van de plaatselijke bevolking vraagt of we een tochtje met de boot willen maken door de mangroves, we stemmen toe en vragen hoelang het duurt. Een halfuurtje zegt ze :)

Ze vraagt 7 Euro voor ons getwee en als we toestemmen rent ze naar haar man die in het midden van de zee zeewier staat te vangen, ik heb het gevoel dat ze van dat geld waarschijnlijk een week zouden kunnen eten. In vasteland Bali hebben ze niks, maar hier... ik denk dat ze hier nog minder hebben. Ze leven letterlijk aan de grond.

Fijn voor ze dat ze hier iets aan hebben, en wij ook!  Het is mooi, haar man Made brengt ons door de mangroves, we zien veel vogels, maar het is echt VERY HOT!! De zon staat pal vanboven, en we zijn blij als er ook maar een beetje schaduw is tijdens onze vaart *puf puf*...

Made grabbelt met zijn blote hand in het slijk van de mangroves en laat vol trots zien dat er ook krabbetjes zitten in de mangroves, in honderdduizendkleuren, geel, rood, groen, wit, en ook blauw. Deze heeft enkele kleuren tesamen, wel leuk om te zien en zo klein!

We varen terug, want zometeen zijn we gesmolten in de mangroves en euh... ik denk eerlijk gezegd dat je ons niet meer gaat terugvinden in dit doolhof :)))
We betalen en rijden nog een stuk verder. Er moet hier een strand zijn, genaamd “Dream Beach” en we zijn benieuwd omdat er zo gestoeft wordt over het witte zand en de prachtige waves. We zijn wel 200x een mini-straatje ingereden dat we dachten “we zijn er” maar telkens zaten we in de tuin van iemand van de lokale bevolking, haha :-D

Enfin, we zagen wel een baai, maar geen volk en mega hoge golven, dus niks om in te zwemmen. We hadden wel een map, dus dit moest wel Mushroom Bay zijn, net voorbij Dream Beach, gewoon voorbijgereden dus!

Onderweg komen we nog een grappige koe tegen, wat stuntjes uitgehaald ;) maar die beesten zijn precies honden, als je dichterbij komt beginnen die keihard te kwispelen! haha :)

We vinden op de terugweg EINDELIJK Dream Beach met een strandbar, we zijn superdorstig dus dat komt goed uit! Een lekkere Cola en Tonic kan er wel in, en dan gaan we het strandje eens verkennen ;-)

Na een halfuurtje doen onze bovenbenen pijn, en blijkt dat we mooi aangebrande kiekens zijn, haha, dus veiliger om maar door te rijden naar het hotel en daar een plonske te doen...

We geven het op, we zijn toch al 6u aant crossen op dit kleine eiland.  De wegen zijn trouwens verschrikkelijk!! Man man, mijn poep ziet volgens mij ook al blauw! :-p

We gaan ons zometeen klaarmaken, en dan gaan we eten, ons laatste dinner on the Island...

Tarzan & Jane are ready for their next adventure!!

Hihi…

Veeeeeeeeeeeeeeeeeeel ZONNIGE groetjes,
Ellen & Ives


 
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012