Lovina - Sanur

Vandaag moeten we ons versassen terug naar het zuiden van het eiland.

Er zijn maar 2 opties, of de shuttlebus nemen voor 5 Euro of de taxi voor 30 euro.

Nou we weten dus niet hoe zo’n shuttlebus eruit ziet, maar we zullen het snel genoeg zien, gezien Ives gisteren die optie heeft gereserveerd
‘t Buske zit vol zo te zien, 8 passagiers en de bagage moet net niet op het dak :p haha

We zijn de laatsten dus zitten vooraan naast de chauffeur… mja, soms wel heel spannend als ze in de bergen vlammen met superscherpe bochten en afgronden
We rijden 3u aan een stuk, je mag gerust zijn, ik kon geen PAP meer zeggen ) haha…

Het hotel is weer een meevaller, mooi zwembad met tropische tuin en ‘t zit wel volgeboekt, maar geen kat aant zwembad.

We nemen een plons en drinken iets, ze zijn de kamer nog aant poetsen en ik versier hier een kabelke voor verbinding te maken met het internet. Chance… kan ik alles nog eens updaten voor we morgen onze trip verderzetten naar het eiland.

Yes yes… we voelen het einde van deze prachtige vakantie naderen… veel gezien, veel moois… de hotels zijn prachtig, het eten is lekker! en spotgoedkoop… echt paradise! Alleen misschien bepaalde plekken waar ze enorm aan je lijf hangen om iets te kopen, dat wordt op den duur wel vervelend, maar ok. Zo heb je nog wel landen, dat is nu zo...

Na onze plons gaan we een taxi nemen naar Jimbaran bay, een vissersbaai waar de vis rechtstreeks uit de zee in bakken ijs worden gegooid, waar de nabije restaurants de vis komen inkopen en ze ‘s avonds voor je bakken.

We worden gedropt om 17u aan het strand van deze baai, waar wel 30 restaurants hun vis-menukaart proberen te promoten. Het is niet simpel om iets te kiezen, je ziet alleen maar tafels buiten, de ene heeft plastic stoelen, het terras ernaast teak (om je een idee te geven) dus we proberen wat dichterbij de tafels te lopen zodat we kunnen kijken wat de mensen ook effectief op hun bord krijgen.

Het is een tourist-trap, omdat je grotendeels voor de view betaalt. De zon gaat alle dagen onder om 18u, dus dan zit alles knalvol. Tafeltjes vol kaarsjes, alle stoelen gericht naar de zee, voetjes in het zand en iedereen kijkt met een glaasje wijn hoe de zon ondergaat en hoe de golven bulderen…

We kiezen uiteindelijk een tafeltje op de eerste rij met zicht uiteraard op de zee.
Echt prachtig. Als er een meer romantisch iets bestaat op deze wereld dan weet ik het niet hoor ) We bestellen een visschotel, waarop kreeft, krab, vis, scampi’s en calamari verdeeld liggen. Rijst komt erbij en we bestellen ook nog n lekker flesje wit :)

Eens het pikkedonker is komt er nog een bandje het strand afgelopen, komen voor 1 euro enkele liedjes zingen en we krijgen boenk voor onze tafel "With or without you" van U2 en dan als 2e nog n liedje van Eric Clapton (You are wonderful tonight) waarbij den Ives vollen bak aangeschoten van de wijn vraagt om te dansen :))  Och ja, we konden het ons ni aantrekken en hebben dan maar ne plakker gedanst int midden vant strand ;)… t was echt een heel mooie avond!

Na afloop nemen we de taxi terug en deze keer was de rekening toch wat duurder dan de vorige dagen = 70 euro voor eten en de fles wijn.
Nog niet overdreven natuurlijk.  Ondertussen ligt Ives al te snurken en ik ga hier nu ook afsluiten, morgen gaat het richting Nusa Lembongan Island, ze komen ons halen om 9u. Ik heb geen flauw idee of er internetverbinding gaat zijn, maar ik doe mn best!! 

Slaapwel xxx
Ellen & Ives


 
Jimbaran
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012