Lovina

We slapen vandaag eens lekker uit, en het wordt 9u...


*geeuw* van niks te doen wordt je wel lui zenne!! :)


We willen deze voormiddag tevoet naar het Melka Resort wandelen, wantdaar heb je de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen, en dat lijktme wel wat! )
‘t Zonneke schijnt dus het valt wel mee, alleen blijken ze hier niet zogoed in wiskunde te zijn, want 1 km zijn er volgens mij 2 :s wewandelen zeker al 20 min. en het hotel is nog steeds niet in zicht. Enfin, als het eindelijk in zicht is… stappen we af op de receptie eninformeren of het vandaag nog kan.

We hebben geluk, want deze voormiddag is het kalm. Je moet een bladtekenen dat als de lieve dolfijn jouw in 1000 stukjes bijt, je ni mag permitteren :p haha… volgens mij kan dat dan ook niet meer, maar allez ;)

Ik teken de papieren, maar Ives ziet het niet zitten. Na Balinese aapjes die hem bespringen wil hij geen dolfijnen aan zn lijf ;)

Hij mag wel mee gaan om te fotograferen, mits een bijdrage van 0,50 cent :-D LOL

Je bent ook verplicht van je te douchen voor het bassin in te gaan, dolfijnen vervellen namelijk om de 2 uur, dan verliezen ze hun oude huid, en als je dan vollen bak bent ingesmeerd met zonnecreme zoals de gemiddelde frigoboxtoerist, tja… dan zijn die beesjes ni blij ;)

Neen, dat is uiteraard echt niet goed voor de beestjes. Dus goe wassen met Detol en dan naar het bassin!
Ze liggen al op de loer… Jack & John… wel raar, nou moet ik dus bij die mannen in da bad :-s

Ik krijg een reddingsvest aan en krijg 2 tips waar ik moet aan houden, keep your legs closed (1) en no touching the eyes or the beak (2)…okidoki, dat moet lukken.

Wat begint als een kennismaking eindigt al snel als een speelpartij voor die beesten. Eerst komen ze naar je toe om ze te laten strelen, dan beginnen ze met 2 tegelijk over en onder mijn gekruiste (!) benen te zwemmen… man man STERK!! :-O

Later na de zwempartij kom ik te weten via een meisje van Nederland datdaar observeert voor dolfijnentherapie dat deze dolfijnen in tegenstelling tot die in Mexico bvb hier in een bassin zitten omdat ze gered zijn van een circus waar ze niet degelijk behandeld werden.

Als je in Mexico zou gaan zwemmen met dolfijnen zijn die ZO afgerichtdat ze werkelijk elke instructie opvolgen, maar deze zijn na redding gewoon in bassin geplaatst en van dag 1 worden er toeristen in het bad gelaten. Het zijn al 2 mannetjes en nooit zit er een vrouwtje bij, dus ze voelen dat wel naar het schijnt als er een vrouwelijke toerist het bad entert.

Het was wel leuk, maar eens de eerste kennismaking om was werden ze echt wild!

In de zin van spelen zonder dat er iemand kon zeggen STOP!  De balinezen zijn gewoon te laks… ze vegen er hun gat aan van de dolfijnen nog iets aan te leren, plus, mishandelde dieren zijn sowieso al onvoorspelbaar… kan je wel raden.

Ik begreep nadien wel beter waarom ze zo neig aant duiken waren bovenen onder mijn benen en zo bruusk werden, ik was gewoon niet meer dan speelgoed in het water.  Desalniettemin, was het een speciale ervaring rijker, maar ik zou het nooit nog doen.

Na een wandeling terug naar het hotel op het HEETST van de dag, werd ik onwel :(  Mijn buik deed vreemd en ik kreeg buikpijn, mottig… dus spijtig genoeg kan ik verder alleen nog maar meedelen dat de dag voor mij hier eindigde in bed :(

 
Ik ben de in goeie handen van Knip, dus alles komt wel oké hoor ;)

Liefs,
Ellentje 


 
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012