Ubud

Wake-up call om 7u ochtends omdat Putu ons om 9u kwam ophalen vandaag.

Telefoon rinkelt dus - om een op dat moment onbekend uur- want geeneen van ons slimmerikken heeft een horloge bij op congé :-p haha...

Ik denk, amai, lekker geslapen! *geeuw*

Wat blijkt? De receptionist aan de telefoon: Mister Ellen (ja, om de één of andere reden noemt Sudarta van de receptie mij altijd Mister Ellen, no comment ;-) there is a Mister Putu Nastra for you at the entrance :-/ Ooooooooooooooowwww noooooooo, verdorie!! :-s

Ai... wij hebben al ne goeien indruk gemaakt... bleek dat Putu het ni erg vond, en in zn buske is gaan liggen, dus wij hebben ons snel snel klaargemaakt.

Vandaag was het plan van het zuiden te verkennen.  Wij hebben trouwens ook besloten dat we hem niet gaan nodig hebben in het Noorden.  Dus hij gaat ons morgen wegdoen naar het ander hotel in het Noorden en dan rijdt hij terug.  Eerste waar we naartoe rijden is Sanur (aan de kust) wij hadden natuurlijk tot hiertoe alleen nog maar het binnenland gezien, dus dit is wel een aangename afwisseling, alleen HEET!!

Het zand brandt onder je voetzolen, ni normaal!  Na de badstad Sanur waar het heel rustig is, gaan we kijken naar Benoa Harbor haven met veeeeeeel boten, net wat Ives wil natuurlijk, hoe kan het ook anders?

HIER zie je iets zenne, boten die compleet scheef op hun zijkant varen, stort aan de kade, geen enkele vissersman kan Engels spreken. Allemaal heel lokaal volk. 

We lopen hier een halfuurke rond en dan rijden we door naar Jimbaran.  Dit is ook een vissersbaai, veel restaurantjes (vooral ‘s avonds populair) en wij gaan met Putu de plaatselijke vismarkt verkennen, daar waar net vis is gevangen, en waar vis wordt verkocht aan die restaurants nabij en gewoon voor het lokale volk.

Klein probleem = ijstekort

Als je die vissen ziet liggen in die bakken dan denk je wel njam! maar ze liggen in de warmte, overal vliegen en dood in nen bak water (ja van da lekkere water waar ze zich in wassen, haha) dus als Putu vraagt, you wanna buy fish and eat lunch?

Denken wij: euh laat maar!  We hebben een pokerface opgezet dus ik denk ni dat hij het door had

Volgend plan is Benoa zelf.  We rijden naar daar en kunnen zelf beslissen wat we willen doen, beetje zonnen ofzo, strand aflopen.  Maar ik weet dat Turtle Island vlakbij is, dus ik vraag aan Putu hoe we er geraken? Hij vraagt het aan iemand die hij kent en zo gaat de bal aan het rollen, voor een prik zitten we op het eiland: whiew! :))

Op het eiland kweken ze schildpadden, er zijn er zelfs kleintjes bij van nog maar een week oud!! Zo LIEF!!!  Schildpadden kunnen 100 jaar oud worden, de oudste daar is 48, maar weegt 50 kilo!! Ik probeer één vast te houden van 20 kilo, maar wat een beest!! Wel superschattig!! Er zitten nog wat andere beesten, brrrr...you want to see and hold snake?? No danger!  Ja salut, daar zit ik nou echt niet op te wachten!

Nog zo’n monster, een vleermuis, het zag er eerder uit als een vleerhond! Jakkes!  We hebben er nog iets gedronken, souveniertje (houten schildpadje) gekocht en hup weer terug naar vasteland, zaaaaaaaaaaaalig zonneke, we zijn zelfs een beetje verbrand!  Putu stelt ons voor om naar Uluwatu te gaan, een tempel op de kliffen van het Zuidereiland.  Ook weer verplicht van een sarong te dragen die daar ter beschikking is als je geen hebt, dus Ives mag nog eens testen hoe het voelt om een meisje te zijn, haha...

Mooie vergezichten wel, en de kliffen zijn prachtig, maar ook weer veel apen hier, en ze nemen alles af wat blinkt! Zonnebril, haarklem, oorringen, echt oppassen geblazen! Er wordt zelfs aangeraden van een stok mee te nemen en te meppen als ze op jou klimmen, feit is dat wanneer je ze toelaat op je lichaam ze wel eens venijnig kunnen bijten, vandaar :-s

Anyway, na een uurtje picture-taking hebben we het hier wel gehad en gaan we weer terug naar de parking waar Putu op ons wacht.  We stellen voor van terug naar het hotel te rijden, want het is nog een lange rit van anderhalf uur en we hebben een reservatie bij Laka Lake om te gaan eten. 

Na een snelle douche staat de taxi-chauffeur van het restaurant al te wachten op ons, hij pikt je gratis op aan het hotel (service van het restaurant uit) dus we gaan met hem mee en worden in een mooie tuin met enkel kaarslichten gezet.  Je kan kiezen, ofwel eten van de kaart ofwel van het buffet.  We willen een beetje vanalles proeven dus we kiezen voor het ganse buffet (amper 9 Euro pp.) zelfs den dessert krijg je hier nog bij den de drankjes!

Het is wel lekker, alleen jammer dat je rijst enzo koud is van buiten te staan, hier kennen ze geen bain-marie veronderstel ik :(  We nemen taxi terug en gaan naar de kamer, maar EERST badkamer checken :-p

Haha :) morgen ander hotel, dus geen idee qua internetmogelijkheden, je hoort/ziet het wel!

Salutos xxx

Ellen & Ives


 
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012