Ubud

We hadden vanmorgen een afspraak met Putu, onze Bali-driver.

Putu is echt een toffe vent, maar het moet gezegd: iedereen is zo arm in Bali, dat hij ons eerst naar een zilversmid brengt... zogezegd voor ons om te zien hoe dat er aan toe gaat- hij wacht dan buiten in de auto op ons, we kregen een uitleg bij de vrouwen die hun werk deden van ongeveer 5 minuten en dan wordt je binnengeduwd in een zaal met 100 000 lelijke zilveren juwelen waar 3 vrouwen die zich duidelijk vervelen, proberen van iets te verkopen, en ze je achtervolgen tot je aan de buitendeur staat :-s

Jezus, dat was echt vervelend vonden wij! We zijn er maar 4 min binnengeweest, maar ja, we hadden hier ook niet om gevraagd. Daarna weer van dat: ‘ik zal jullie laten zien hoe ze kleren verven en bedrukken’

Ja, weer om te verkopen natuurlijk. Ach ja, t is niet dat je de mensen niks gunt, maar het voelt voor ons niet echt als ontspanning aan, dus we hebben er snel genoeg van.  Ik heb wel een sarong gekocht, omdat ik die wel zal nodig hebben aanstaande donderdag want dan gaat hij met ons naar de moedertempel Besakih.  Daar is een sarong verplicht.

We krijgen ook een voorstelling te zien van de Barong dans, een beetje een opvoering tussen kwaad en goed, duurde een uurtje, nice to see, maar het hoeft geen 2e keer :-s

Onderweg naar het dorpje Mas, stelt Putu voor om een crematie bij te wonen, dat is een echt feest, dus niemand mag triest zijn!  Ze steken die overledene in een kist, doen een herdenkingsdienst, daarna gaat hij bovenop een mega versierde toren waarbij familieleden bovenop de kist mogen gaan zitten zodat het een beetje stabiel blijft, raar volkske zenne, haha :-D maar het is wel de moeite om eens gezien te hebben. 

Ze gaan met die toren, die 30 mensen dragen met bamboestokken naar een openluchtplaats waar ze hem gaan verbranden, en wij volgen de stoet van ongeveer 150 mensen, wel een belevenis!  We zijn niet gebleven tot de verbranding; want blijkbaar moest eerst die chique toren in de fik (het lichaam hadden ze eerst daar ter plaatse nog eens uit de kist gehaald). Jawadde!!

Als we na de middag honger krijgen zet Putu ons af bij een restaurantje in Mas, een beeldhouwersdorp.  Lekker gegeten, Kung Pao chicken met wat rijst, mmmmmmmm :p  Putu blijft buiten en doet een dutje, hij wil niet mee en laat ons onze privacy.

We hebben n beetje genoeg van dit alles en hebben in ons hoofd van naar het hotel te gaan, tot hij voorstelt van naar Goah Jawah te gaan, de olifantengrot.   Dit was dan ook het eerste, mooie dat we gezien hebben vandaag.  Ligt precies volledig weggedoken in de jungle, heel mooi.

We zeggen Putu dat we klaar zijn voor vandaag en rusten wat uit op ons terraske met zicht op de rijstvelden.  Veel vogels zitten van de rijstplanten te eten, dus we zien en horen niks anders dan vrouwen die op het veld lopen met kloppende pannen en stokken en gillen :))) Mensen toch! Al van 5u in de ochtend zijn ze aant roepen, ze willen de vogels hiermee verjagen, wat ook wel lukt, maar de vogels verplaatsen zich gewoon iets verder weg, en dan crossen die vrouwen natuurlijk verder naar de andere kant van het veld. Wat een job! You gotta love it :)

We nemen ook nog een plons in het zwembad en maken  ons dan klaar voor een diner, ons eerste diner, want gisteren waren we gewoon te moe.  We gaan de hoofdweg af en na een paar 100m wandelen komen we aan Dirty Duck restaurant.. we besluiten deze uit te proberen en we hebben een goeie keuze gemaakt!

Ze lopen ons voor en we belanden in een MEGA tuin met kaarslichtjes overal, tot als je goed ziet je eigenlijk gewoon temidden van een rijstveld zit!  Hier en daar zijn eilandjes gemaakt met kleine kapellekes of prieeltjes en daar staan tafels laag tegen de grond zoals bij de Japanees, met grote kussens op de vloer, dus je schoenen moeten uit.

Heel erg gezellig, krekels die lawaai maken, kaarsjes overal, we aten als voorgerecht een schotel met typisch Indonesische gerechtjes, Ives nam de Australian steak en ik de Grilled Seafood dish.  We drinken een Pina Colada en een Vodka/Cola, en als dessert nam Ives de cheesecake en ik de Sinfull Dark Devil Chocolat Cake met een kannetje muntthee ... mmmmmmmmmmmmmmmm verrukkelijk!!  Ons buikske zit knalvol en we betalen de rekening: 20 euro voor 3 gangen, dat valt hier best nog wel mee :p

Ondertussen zijn we terug op de kamer en gaan we eens lekker genieten van onze nachtrust, Putu heeft morgen en overmorgen geen tijd dus we zijn lekker vrij!! :-D

Tot morgen!! 

Ellen & Ives

 

 

 


 
Barong dans
Olifantengrot
- Reageer op bericht -
Site door zoov.be
Copyright 2012